Followers

Friday, August 29, 2014





Friday, August 22, 2014

3 tahun sudah dia pergi....



Hanya luahan hati, mengingati detik2 yg berlaku 3 tahun yg lepas pd tarikh ini. 
Terpulanglah siapa yg membacanya nk menilai aku. Aku redha. tapi aku terlalu rindu dia. korang xkn rasa ape yg aku rasa. 
terpulang aku juga nak luah di FB atau BLOG, siapa yg nk baca...bacalah. xnk baca, scroll laju2 k!! tiada paksaan pun... 

22/08/2014 
Hari Berkabung utk Malaysia, dan banyak isu yg dibangkitkan dgn hari ni. dan kebanyakannya tidak bersetuju dgn hari berkabung ini... 
Pada aku 22 Ogos hari ini, mahu pun akan2 dtg.....memang akn menjadi ari yg suram utk aku.... 

12 tgh hari 22 Ogos 2011, semua adik beradik aku dah dipanggil.... keadaan Dania mmg dah sgt2 menurun. (baru nak memulakan coretan, 
tapi airmata dah berjurai2)...sedari pagi, Angah x henti2 bacakan Yassin, walaupun Angah tgh keje kat JB...Nia, 
ibu yg kat hospital hanya boleh termenung, nak peluk Nia....nak melafazkan yg ibu redha tu...ya Allah payahnya.... 
nak masuk Zohor, ibu mandi wajib dgn niat utk membersihkan diri "Ya Allah, berilah aku peluang ya Allah utk menyembahMu, berilah aku peluang utk aku tenangkan dan berilah aku petunjuk ya Allah" 
aku solat Zuhur, dan baca Yasin.... siap je baca Yassin, aku berdoa "Terima kasih ya Allah krn beri aku peluang ini, ya Allah jika inilah jalannya....ini lah cara nya, aku redha anakku Dania Kau ambil ya Allah, dan Kau kuatkanlah semangatku utk menerima ujian Mu ini" 
Dan, Dia mendengar aku.... xlama slepas itu, aku diberi peluang utk baring di sebelah Nia, aku peluk dia dan berbisik padanya "Ibu redha adik pergi. ibu halalkan susu ibu yg adik minum" dan menciumnya sepenuh hati. 

Wednesday, June 25, 2014

Original Pineng Powerbank

Original Pineng Powerbank....
Sales start today!!
25-30 June 2014....
Preorder ye....
Cpat2 grab smntara offer...
FREE Pouch
FREE Pos
1 YEAR Warranty....
Wassap...Telegram...Viber 017-793 0905






Sunday, April 20, 2014

Anak sy tunjang kebahagiaan sy

Salam.....

Dah lama rasanya aku x berblogging.... xde entry baru.... ke mana hilangnya Alyn Ibu Dania? X kemana2... ada je kat Muar ni.... mnjalankn rutin biasa....
Kehilangan aku bkn nya ape...sbb xde masa nk post entry terbaru dr pc. Kat opis blogger ni dah kene block. Umah plak xde laptop... yg aku ada ni lah dy handphone aku yg terhad penghunaannya nih...ni pun xtau la lepas ke tdak nk post....

munculnya aku ari ni.... adalah kerana aku tertarik dgn ayat seorg teman...
"1 yg aku puji...dy jaga ank perfect!"
Erm... dan lepas tu aku disoal nya pulak.... "aku boleh ke jaga ank perfect?"

Dan terus aku teringat saat tu.....
1 malam yg mmg akan aku ingat la kn sampai bile2....
Dania ruam2 kat bhgn dpan n blkg... sensitif. Jd merah n mungkin pedih. ExSuami jauh masa tu... jd, mmg aku lah yg akn jaga ank.... sbb waktu keje..mak dh jaga. Xkn la mlm pun nk bg mak jaga n tengokkn kan? Mlm tu aku mmg xtdo. Sbb nya aku xpakaikn Dania pampers. Pmpersnya akn akunpastikn kering sntiasa. Bila dy kncing....aku akn segera tukar. Tau je lah kn pedih....sbg ibu...ibu xnk tngok ank nya sakit. Lpas basuh...aku keringkn...aku tiup bg selesa...sampai dy tdo balik...mcm tu lah sehingga pg.

Dan dlm masa yg sama mengadu pd exsuami....xberbalas. tp tibe2 kul 6 pg dpt panggilan telepon yg dy kene tgkap dgn isteri org.... aduhai....

Ingat lg kes tu?

So... perfect atau tdak aku jaga anak?

Anak yg mmg perfect dijaga ibunya...ank tu mesti sntiasa bersih..wangi... x main yg kotor2. Faham bahasa ....jaga ank kite selagi mereka memerlukn kite. Syg mereka....jgn abaikn mereka...

Tujuan hidup sy adalah.... nk memberi kebahagiaan kepada ank2 sy....dn sy akn pastikn mereka bahagia... baik buruk nya mereka biar sy yg ajar dan biar sy yg marah....

O







Thursday, December 19, 2013

Sanggup seorg ayah berkata mcm ni utk ank nya?


Speechless bile dpt email ni.......


Padahal email aku beri dgn ayat yg cukup teratur..... hancur luluh hati....



Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon