Followers

Wednesday, May 6, 2009

Detik2 aku nak dpt baby....takot+sedih

Dania Emelda Aqasha ...erm.. anak aku nih, geram tol aku tengok dia la...date due 27 januari 2009, same tarikh lahir dgn abang dia Darwisy 27 januari 2003 dulu...tapi masalahnye aku dah tak sabo nk tgu anak aku ni kuar...tu aku g hospital gtau doktor aku nk operation jek...lagipun baby dah tak gerak sangat, jadi aku takut r wei...mcm2 cite aku da dgr skrg ni....baby meninggal dalam perotla itula inila....jadi mengambil langkah2 keselamatan,aku g menyerah diri sebelum sampai waktunye....

so date operation aku 19 januari 2009....seawal
kul 5 pagi aku dah disuruh mandi tau....puasa dari malam...tup3 sampai ptg tak juga dipanggil2...akhirnya xjadiknoperate ari tu....delay sampai esok..... kene la aku bangun 5 pagi lagi... aku punye kecot perot....xbole nk kata apa la kan....mcm banduan da tau ari nk mati r tarapnye....mak aku g iringi aku masuk ot room...nangis r.sedih wei....aku xtau nk gambarkan mcm mana masa da kat dalam ot tu....panjang ke umur aku.....dapat x aku tngok muka anak aku..... aku dapat rasa doktor2 godeh2 perot aku,ye r kan bius separuh badan kan....sakit gak masa ramai2 tekan nk kuarkan baby tu......n akhirnya aku dapat dengar suara tangisan baby aku......kakitangan hospital yang ada dalam ot tu semua sibuk tanya aku nk anak girl ke boy.....n suh aku teka.....aduh...mmg r aku nk gurl.....lambat plak tu aku tgu dia bawak baby aku.... finally..........yess!!! i got baby gurl....syukur alhamdulillah...penat n sakit selama 9bulan aku usung perot....terbayar sudah dgn kegembiraan....kuar ot room dah rasa sakit bhgn operation,berbeza dgn yang 1st dulu....mak n hubby ada tgu kat luar.....mak gtau aku dgn cium kat dahi aku......yang aku dapat baby girl...sedihnya,menitik airmata aku......dalam keadaan apa sekalipun....MAK tetap ada disamping kita apabila kita sangat2 memerlukan dia.....aku terbayang masa tu, mungkin mcm tulah keadaan masa mak lahirkan aku.....kegembiraan dan kesakitan yg dia alami.....i luv u mak.....4ever!

Dania lahir....bibir dia birat, biru mcm lebam....knp ek, nthla....tapi sekarang bibir dia dah ok......cantik, merah bak delima cewah....






minggu pertama aku xboleh jalan...berbeza sungguh dengan masa darwisy dulu...aku dah serik nk beranak lagi....cukuplah aku dah dapat PUTERA dan PUTERI sepasang ni dalam hidup aku...........

2 comments:

alin said...

tomei.....

Anipah Ahmad said...

Wa memang mengakui anak2 lu memang comei2...iyer la dah mak (terpaksa mention) n ayah dorang memang cute. Di doakan dgn anugerah anak2 ni menjadikan hidup lu lengkap, aman bahagia hingga ke akhir akhirat. Bl besar nanti darwish macho n dania cun. Maknya???? Hehe

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon