Followers

Monday, June 22, 2009

T0day's MENU... Nasi Beriyani

salam.....

erm....sbnrnye aku tgh malas nk update bl0g aku nih......tapi oleh kerana aku nk gtau korang apa yg aku n mak aku masak ari tuh.....so, aku tpaksa jugak update, TAPI korang enj0y lah dgn gbr2 yang aku titipkan di sini......





memula sediakan lauknye.....nak tau knp?..tgu....

masukkan perasa secukupnye...

kire dah msk r nih.....empuk sgt kang hancur dagingnye


br masak nasi....tapis dulu beras yg dah di masak tadi...

lapisan pertama.....

nk buat lapisan kedua plak....

time nih aku dah xsabar....

ha.....siap lapisan terakhir...tutup tudung periuk dgn lapik suratkhabar ye...

tada.......dah ciap.....bole makan...


inilah menu kite ari ini.......

Nasi Beriyani Ayam
(lau daging lembu lagi sedap...tapi,disebabkan mak n nenek ada darah tinggi...jadi kami memahami...heheheh)

Air disediakan oleh Ayah aku.....besh...tapi lupa plak nak snap gbr...

Air Bandung Original!

Fuh...betul punya kaw....

Erm....boleh menerima tempahan di sekitar yg berdekatan...
dan hanya untuk 50-100 org sahaja...kerana kami bukan caterer...hehe
Harga boleh runding....aceh...

6 comments:

aZuRa AhMaD said...

sedapnya nasi tu....terliur jaa...bagi la resepi hehehe

R LEeN said...

zura.....
mmg sedap pun....

aZuRa AhMaD said...

uwwaa...nie yg tak tahan nih...pssttt..leh ka bagi resepi..hik..hik..

R LEeN said...

boleh2.....
tp kat email ke....
kene gak tanye ketua chef
hik3

Anipah Ahmad said...

Aduhhh alyn ni...pagi2 dah buat wa terliur. Wl wa tak meminati sgt nasi beriyani, tp bl ditunjukkan satu persatu penyediaannya serta fotonya yg menarik...memang terancam selera ni. Sape masak tu lyn? Wa yakin bukan lu kan...hehehe

Anipah Ahmad said...

Alyn...wa dah komen baikkk punyer pasal menu mengancam ni..tapi tak dapat publish pun. Nape ek?

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon