Followers

Sunday, May 31, 2009

ALPHA LIPID???


Halloooo.......
susu ni bagus untuk mereka yg mempunyai tekanan darah tinggi, jantung dan kencing manis....erm, bukan nak promosi lebey2 la....my dad minum susu ni, n now alhamdulillah kencing manis dia dah kembali normal....dengan bacaan darah 4.......ok r tu kan? lau tidak, 8 or 9....pernah jugak tinggi sampai 15.

the price mmg biasa lah normal....RM180....tapi aku boleh bagi korang kurang lagi untuk harga aku....saje jek nk jual ni share2 dgn uols...ne tau mak ayah ada kencing manis yg kritikal ke kan?
k lah..........anybody nak susu ni.......dunt hesitate to leave your name n contact number n i will contact u as soon as possible or else, u can directly email me at roslina.hanim@gmail.com
adiosssss










Thursday, May 28, 2009

My Little Princess


salam,

nilah my little princess aku.........wah.....aku geram btol dgn gambar ni.....ada byk lagi gbr dia.tapi aku paling suka tengok yg ni r.....cute mute.....

aku masukkan dia pertandingan....bak kata dwis dalam pelat dia 'pandingan' hahhahaha......dengan syarat beli barang pureen sebanyak rm20. ok r kan? dah snap2 gbr...kene bayar lagi da untuk gbr plak......huhuhuhu

xpelah kan.....gbr nye pun cantik.dah xpayah aku bergambar kat kedai gbr lagi.....

agak2 boleh menang ke nih.....

Tuesday, May 26, 2009

pinjam dari blog AQASHA

Diam adalah pintar.
Diam juga bermaksud, ada kemungkinan bisu.
Ubi juga diam, tapi dia berisi.
Perut tak mahu diam, rupanya...kerana belum berisi.
Ada yang diam, malu, tapi mahu. Itulah Ramlah Ram.

huhuhuhu........aku dok bace2 dari blog aqasha, sedap plak dia bg falsafah ni......tu aku mintak izin dari dia...nk pinjam letak kat blog aku nih......

apa plak komen kawan2.......betul ke diam tu bagus

dalam aku tulis blog nih cite sal diam.....tetibe aku teringat ....

satu ptg tu aku berborak2 dgn colleague aku kat meja makan.....n tetibe salah seorang punya hp berbunyi......sape nama mamat cina tu aku pun lupa...ni antara dialogue dia.....aku dapat tau perbualan dia setelah dia menerangkan pada kami........

A: hallo!! wei u can talk or not?
My fren: off course la i'm not BISU .... (secara serius)

dgn terus, kwn aku kat sebelah dia gelak...sebab dia yg betul2 dengo......n explain kat kitorang....betol gak kan jawapan dia tuh..........hahahhahahahha

AKHIL & WAHEEDA


huh.....

aku mmg angin tol r dgn diorang nih.......ntah ek.....nama jek ustad...tapi tak balik umah dari bulan februari....mmg mcm ni la perangai org kuat agama nih......bila nk p beramal jek...tgl ank bini...ada tuh yg x bg duit belanja langsung....apa bende tuh......huh!!!!

bajingan tol la.......kata x kawin la itu la ini la.......tibe2 kuar media mcm ni lak.....si pompuan ni senyum bukan main lagi cantik melebar.....tapi.....apa guna tudung yg dia pakai tu.,.....aku mmg geram la....tiap ari cite sal diorang jek tapi diorang takot lak nk komen........huh

Tapi punyalah solehah bini Akhil Hayy nie siap cakap dia dah bagi kebenaran kat suami dia untuk kawin lain. Betapa sayangnya dia keapada rumah tangga yang dibina. Bini dah bagi line, calon dah ada,

Sampai bila si artis yang bergelar Ustaz nie nak main tarik-tarik tali. Tak kesian ke kat bini dan anak-anak? Tak malu ke memegang title Ustaz dan buat perangai sampai bini terpaksa keluar TV panggil anda balik ke rumah? Ini ke dugaan besar yang anda katakan sebelum ini?

aku geram aku geram!!!!!!! kenapa lelaki ni senang2 jek buat hal dgn pompuan yg dia ngaku bini tuh.......dia ingat bila dah jadik bini...kene duk umah tunggu dia jek ke......aku mmg xsuka laki macam ni la....

Monday, May 18, 2009

Selamat bersama PRUDENTIAL



kawan2....

skrg aku ada buat kerja samblan dengan PRUDENTIAL......

sape2 nk tau maklumat n join prudential.......contact aku ataupun tinggalkan no tel korang k!!

Thursday, May 14, 2009

AKU SEDIH ARI NI....

Salam....

ari ni dwis bertanding silat...wakil parlimen plak...sepatutnye aku happy n gembira bila anak sulong aku berjya sampai ke peringkat ni.....tapi, ada sesuatu yang buat aku terlalu sedih sgt2....

perlu ke aku bercerita kat sini?

perlu ke aku bukak pekong masalah family aku?

dalam aku menulis blog ni, juraian air mata aku x henti2....berdosa kah aku menceritakan semua kat sini? tapi masalahnya, aku x ada tpt langsung nk mengadu....hati aku terlalu sedih...bila x dikeluarkan terbuku di dada, dan kesakitannya amat memeritkan....

aku tak bole nk salahkan org lain dalam masalah ni....sebabnya aku lah yg patut bertanggungjawab dalam memilih jalan aku ni....walau apa pun, aku amat bersyukur jgak kerana dgn jalan yg aku pilih ni jugaklah....aku dah dapat seorang puteri yang amat aku sayangi....

aku xtau salah sape? aku ke dia? ntahla......ya Allah....tolonglah aku ....sabarkan lah aku....sesungguhnya ujian yg kau beri ini amat menyakitkan aku......kepada sape aku patut berkongsi cerita?

kawan2......aku sedih....

Monday, May 11, 2009

Darwis bertanding Silat!!!

mcm xcaya dwis jadik ketua silat wei...



erm.....hari ni bertanding.....

cerite slanjutnye?.... tunggu..............


video

Friday, May 8, 2009

CARI IDEA


termenung mencari idea........

mcm tu r aku nih....selain cr idea, aku tgh giat pk....bila la aku nk dapat keje.
income dah 0....hutang tetap berjalan.....
pening2
korang ada buah fikiran yang baik x?

5 bulan dah aku jobless wei..

Thursday, May 7, 2009

PENGHARGAAN YANG TAK TERHINGGA UNTUK MU

SELAMAT HARI IBU UNTUK NENEK


SELAMAT HARI IBU DAN BAPA

erm.....hari ibu dah tibe......korang ni tau x bila hari ibu? apa yg korang bg kat ibu korang? hahah hari ibu adalah minggu kedua dalam bulan Mei....hari bapa lak bulan depan...tapi aku ni kerana nak save budget....(adik aku yg beli kek)...jadiknye sambut la sekali....

pulak tu nenek aku tdo umah aku malam ni.....aku bg sekali potong kek....mak ayah aku kat kebun...jadiknye aku n hani surprise kan diorang celebrate kat kebun r......suka ayah aku, kite dtg kebun..... tu jek r kebun yg kami ada....pokok kelapa sawit baru nk naik...ayah aku kerjakan tiap pagi..xde rest langsung...org keje opis pun ada off nye...abis tu...kite suh cuti sehari pun dia xnk...xpelah exercise.....



erm nyumm nyumm nyummm

mak ...ayah.... tahun ni xde hadiah la.... xpelah handphone tahun lepas masing2 elok lagi kan? hehehe walau tanpa hadiah...tanda ingatan tu lagi bermakna mak, ayah........

mak, ayah........
terima kasih kerana memberikan alyn kasih sayang yang tak terhingga pada alyn dan anak2 alyn selama ni....tak dapat alyn balas dengan wang ringgi
t...sesungguhnya mak tau alyn tak mampu...alyn sayang sangat mak, ayah n adik2.....tak terucap dgn kata2...hanya Tuhan sahaja yg tau....walaupun alyn tak pernah ucapkan tapi percayalah....





Suka Duka Di 7Eleven

ni r store manager aku paling brutal...ngam abis!!!

dak Wan....bonzer dan penghibur hati aku...

perot....penghibur hati aku jugak...

argh...... daripada assistant lecturer, aku terus jadik MT kat 7Eleven...jauh betul aku melencong...tapi xpe aku rasa tu semua adalah pengalaman yg tak dapat di cari dengan mudah...aku dikira amatlah bertuah mempunyai pelbagai pengalaman dalam bidang keje....tul x? huhuhu
xsia2 aku mula di 7E, aku banyak belajar Customer Services...iaitu apa yg paling penting adalah "Customers ALWAYS Right!"...hohoho...so kalau korang seorang pelanggan, nk maki hamun tokey kedai tu lau dia salah....sukati ko la......tapi, 'lu pikir lah sendiri........' muahahhha
apa yang aku mmg tak boleh lupa....ada sorang customer chinese lelaki mmg selalu dtg 7E aku kat permas...n setiap kali dia dtg, dia mesti carik aku....aku lak, lau dia dtg mesti aku luangkan masa layan dia....korang mula r tu pk lain....huh!!! xboleh salah sikit dah pk lain ea....bukan dia suka kat aku la.....dia ckp, dia keje singapore...nk g singapor dari permas mmg akan lalu bdr masa tu, link kedua xsiap lg....dia kata byk 7E dia lalu...tapi dia tetap nk g 7E permas....knp? SA aku la tanya....Store Associate aku la...nk tau dia jwb apa? "wa pernah pegi itu 7E larkin...aiyo...takde mcm ini store la, banyak sombong! takde senyum ...muka 'asam' ...wa suke dtg sini ley....sini semua staff byk bagut...senyum...muka cntik2 senyum....wa ah....penat keje pun ilang la nampak kamu" muahahhahahh..................huh masa tu r kan....aku punye la bangga...sebabnye aku dapat asuh budak2 aku ikut kata...
aku pindah ke store muar, bermula dgn MT jugak...tapi,selepas FM Rosila dtg....aku terus dinaikkan untuk jaga store sales tinggi....sebabnye pengalaman aku kat 7E permas mmg sale tinggi sepanjang tahun...Puan Rosila banyak gak tolong aku....iye la aku pun dari store JB, jadik kami mmg boleh dikatakan kamcing r jugak kan...kdg2 aku plak yg tlg dia....cume mulut dia mmg lah lazer.....mulut aku pun lazer....erm xkene lah tu....aku lak mulut lazer tapi cpt rasa hati n cpt melenting...abis r...tapi aku ckp r kan....BEST kawan dgn Puan Rosila...alamak aku ni membodek ke? hahhaha
aku kawal jek sales yg mmg dah maintain....selain tu jugak, aku rapat dengan staff aku......tapi staff muar x sama dgn staff2 kat jb....budak2 jb lagi happening.....open minded....best kepala otak diorang...kreatif spnjg masa...Gbr bagi hadiah tu....adalah dari program aku.....yang aku suggestkan....pemenang adalah dari kalangan customer2 yang ambik bahagian la....huh...bangga aku!
susah jaga store sales tinggi ni....kene jaga staff, barang2, audit....semua kene ok.....staff jgn percaya sgt...kdg2 main wayang dgn kite....tu aku selalu dtg store time off peak hour...kul 2 pg pun aku pnh dtg....7E banyak peraturan....pantang laranng nye pun banyak....leceh...
aku ajar staff2 aku buat customer services....mulut kene manis buat pluss selling...dari customer nk beli air tin....buat pluss selling ...pandai berbual...kdg2 banyak gak diorang beli...
kerjaya aku berakhir di 7E pada tahun 2006.....atas kesalahan orang lain, aku yang undur diri....MT aku buat hal....MT aku tu plak......bekas student aku kat YPJ dulu.....aduhai....xpelah aku mengalah.....aku quit cara baik lah....tapi ada salah faham la jugak dgn Puan tu.....aku x syok gak jadik mcm tu.....tapi kan.....aku xbole buat apa la.....

apa pun kan.......aku nk ucapkan ribuan yg tak terhingga la kat FM2 yang aku pnh bekerja dengan diorang....FM Rosila, FM Isa, ...OM En. Japri.... kerana ketegasan dan tunjuk ajar diorang la aku dapat pengalaman tu semua beb........adios BOSS!!!




Buah hati aku kat Permas.....best staff!
perot mmg tiptop stocking...

JUZ TELL ME WHAT U WANT?

DARWISY AQASHA



DANIA EMELDA AQASHA


kengkawan......

cube korang gtau kat aku r kan......pe g yg patut aku letak or citekan....
ye r t korang kata penat bace hal aku jek kan.....
aku bg korang wat permintaan r plak.....




ENJOY mendengar lagu sambil layan blog aku nih...


aku tau korang ada jugakkan yg xpnh dgr lagu ni......xhafal ke......so.....aku bg korang ENJOY!!!



LIRIK LAGU DAN SEBENARNYA DARI YUNA

oh bulan
jangan layan diriku lagi
pabila,
air mata membasahi pipi
dan lagu2 di radio seolah2 memerli aku
pabila,
kau bersama yg lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

ku enggan
berpura pura ku bahagia
ku enggan
melihat kau bersama si dia
oh ku akui cemburu
telah menular dalam diri
pabila
kau bersama yang lain

adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu
kau juga merindui aku

pabila kau merenung matanya
ku rebah,
jatuh ke bumi
di saat kau benar-benar mahu pergi
seperti ku bernafas dalam air
adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
yang masih bersemadi untukmu
dan sebenarya ku mengharapkan
di sebalik senyuman mu itu kau juga merindui aku

oh

Wednesday, May 6, 2009

Detik2 aku nak dpt baby....takot+sedih

Dania Emelda Aqasha ...erm.. anak aku nih, geram tol aku tengok dia la...date due 27 januari 2009, same tarikh lahir dgn abang dia Darwisy 27 januari 2003 dulu...tapi masalahnye aku dah tak sabo nk tgu anak aku ni kuar...tu aku g hospital gtau doktor aku nk operation jek...lagipun baby dah tak gerak sangat, jadi aku takut r wei...mcm2 cite aku da dgr skrg ni....baby meninggal dalam perotla itula inila....jadi mengambil langkah2 keselamatan,aku g menyerah diri sebelum sampai waktunye....

so date operation aku 19 januari 2009....seawal
kul 5 pagi aku dah disuruh mandi tau....puasa dari malam...tup3 sampai ptg tak juga dipanggil2...akhirnya xjadiknoperate ari tu....delay sampai esok..... kene la aku bangun 5 pagi lagi... aku punye kecot perot....xbole nk kata apa la kan....mcm banduan da tau ari nk mati r tarapnye....mak aku g iringi aku masuk ot room...nangis r.sedih wei....aku xtau nk gambarkan mcm mana masa da kat dalam ot tu....panjang ke umur aku.....dapat x aku tngok muka anak aku..... aku dapat rasa doktor2 godeh2 perot aku,ye r kan bius separuh badan kan....sakit gak masa ramai2 tekan nk kuarkan baby tu......n akhirnya aku dapat dengar suara tangisan baby aku......kakitangan hospital yang ada dalam ot tu semua sibuk tanya aku nk anak girl ke boy.....n suh aku teka.....aduh...mmg r aku nk gurl.....lambat plak tu aku tgu dia bawak baby aku.... finally..........yess!!! i got baby gurl....syukur alhamdulillah...penat n sakit selama 9bulan aku usung perot....terbayar sudah dgn kegembiraan....kuar ot room dah rasa sakit bhgn operation,berbeza dgn yang 1st dulu....mak n hubby ada tgu kat luar.....mak gtau aku dgn cium kat dahi aku......yang aku dapat baby girl...sedihnya,menitik airmata aku......dalam keadaan apa sekalipun....MAK tetap ada disamping kita apabila kita sangat2 memerlukan dia.....aku terbayang masa tu, mungkin mcm tulah keadaan masa mak lahirkan aku.....kegembiraan dan kesakitan yg dia alami.....i luv u mak.....4ever!

Dania lahir....bibir dia birat, biru mcm lebam....knp ek, nthla....tapi sekarang bibir dia dah ok......cantik, merah bak delima cewah....






minggu pertama aku xboleh jalan...berbeza sungguh dengan masa darwisy dulu...aku dah serik nk beranak lagi....cukuplah aku dah dapat PUTERA dan PUTERI sepasang ni dalam hidup aku...........

Tuesday, May 5, 2009

Untuk Kengkawan







aku xtau nk mula dari mana nk cite pasal kwn2 aku nih la.......tapi aku rasa mula dari org2 yang ada kat keliling aku nih la....

1997-2000....aku belajar kat ITP, geng2 satu umah aku...yang sgt2 aku sayang.....tapi xtau r diorang tu syg lagi x kat aku....Rima,Mak Azlina,Idot,Selly,Laili,Yan,Ira,Nye Suhaida,K.nor,Chak emk.....ingat tak lagi kite sama2 menempuh susah dan senang kat Jalan Kuning pastu berpindah la plak kat Jalan Puteh Taman Pelangi tu.....aduhai...mcm2....sorryla korang...aku xdapat sisipkan sekali gbr2 nye......sure aku ada gbr, tapi xsempat lg nk scan.....sabar k...sekarang yg masih lagi contact aku.....rima sure r kan......dah jadi best frend aku dh....mak....penasihat aku.....idot,nye n ira...


2001-2005.....bermulanya aku menapak dalam alam pekerjaan di Kolej Komuniti YPJ Segamat...muahahahha...ingat x gbr2 tu? alamak zaman muda2....comey gak aku ek....bole la tahan....liza,adik,kak lin ada dlm gbr tu....masa tu kami duk serumah...jadik konon2nye rapat r tuh....si mok mana nth masa kite amek gbr ni...kak anipah,kak misna,neng,ct, wak jem....sahrin pasti aku xlupa wei....sorry r....aku xscan lg gbr2 korang la.....ha!!! leah....ko sibuk suh aku masukkan gbr ko kan? ha ni aku masukkn gbr ko.....suka r tu.ho3








2005-2006...aku terpaksa quit dari KKYPJ Segamat,adalah sebab musabab yg aku tak bole nk nyatakan kat sini tut.....hahahha....aku start keje dgn Convenience Shopping Berhad...alah korang xtau kan? lau 7 Eleven tau? ha tu r...aku kene kat 7E Permas Jaya....fuiyo...best giler...paling best masa aku keje kat sana r...bdk2 aku sporting gile....Wan,Fahmi,Perot....ingat lg tak kite buat dajal round jb.....best2.....store manager aku dean......mmg kepala brutal.....best r...aku rasa nk putar balik masa tu dlm gbr tu...cda....dok, wa xdpt cr gbr kite ni...t wa masuk gbr lu k dok...lu mmg besh dok...Half,kwn baik aku masa kat sana...dgn elly...t aku masukkn gbr ko lak ea elly........pastu kerana anak, aku terpaksa mintak pindah ke Muar.....n sehinggalah aku benti kat muar....kat muar pun apa kurangnye....ada daus,anem,biha,limah,net....dari MT sampaila aku dapat in charge store sale yg paling tgi salenya kat muo masa tu....store Sg. Abong.....




2006-2008...aku dapat keje baru masa tu.....kat FLEXTRONICS......wah bestnye dapat masuk keje kat kilang masa tuh...ni semua jasa si rima r....time kasih rima....aku masuk flex kat melaka...pastu pindah kat ptp.....kat sini r semuanye bermula....seronok....dapat mcm2 kawan....kene kutuk kaw2 punye...luqman,ida k,ema r paling kaw kutuk aku.....huh takkan aku nk gtau apa diorang kutuk aku....rahsia r wei....siap ko luque.....yoel,k.mai,nurlida,az,eim,eca,su,kak ana,shikin....aduh ramainye....pening aku nk ingat semua nama la.....daus,up,sape lagi ek...ramai r lagi...lau aku lupa korang remindkan r aku ea...best keje dgn korang...tapi tu r,jodoh aku dgn flex xpjg r plak.....flex nk lingkup kot....jadi aku kene amek vss....

Bermulanye Keluarga yang aku bina.....aceh ceh...


erm.....tekalah tu sape? erm mestila hubby aku oi..tapi kan, gbr ni aku amek masa kitorang tgh dalam ikatan pertunangan lagi....mak aku bebel jek masa tengok gbr tu,dia kata tunang2 dah berangan amek gbr macam kawin....muahahhaha..iyela mak oi...masa tu aku comel lg...cute mute...ahaks....malu deh puji diri sendiri.sape lg nk puji diri kite kan.
laki aku asal dari pontian,duk kat pt ibrahim....kat bdr pontian tu.kami bertunang, n masing2 keje kat segamat...dia keje kat AJIYA, aku lak kat kolej komuniti YPJ Segamat tu.....ha....cite sal kolej nih, banyak gile aku teringat.mcm2 beb....sabar r.xkan semua aku nk cite ari ni....xgempak r kan..4 tahun aku kat segamat.....dari 2001 sampai la 2005...pastu aku berhijrah lagi...2002, kami kawin.....nk tngok gbr kawin aku la plak...tok seh deh....hahaha...

2003 aku dapat baby,comel, cute gile mcm ibunye.......DARWISY AQASHA nama diberi.......DARWISY tu maknanya dalam kitab yg aku baca r....WARAK, n AQASHA plak, adik aku anep yg bagi nama tu...lagipunmasa tu aku minat gak si aqasha tu...pulak kan masa tu mmg tgh glamour cite EMBUN, so aku pun setuju jek r...nak tau knp mcm xprepare? sebab sepanjang aku pregnant, doctor bgtau aku yg baby dalam perot aku tu babay gurl....aku sediakan r nama pompuan wei...nak tau x namanye? DANIA ELEYNA..tetibe kuar jek baby...lor ada bird r plak....ha! tu r budaknye. dalam gbr sebelah tu....comel kan...a'a mmg comel lote....tapi dah besar.....ha kau....lagi comel....
duduk dgn nenek agaknye...semua makanan dia makan....kalau dulu dia duk dgn aku mak aku kata xcukup makan kurus kering...tu dia bg makan byk tu gaknye......takpelah dah rezeki dia...ek darwisy ek....



2009.....yes aku dapat baby lagi r....seronoknye........aku operation lagi skali....aduhai..kali ni ya Allah sakitnye.......tapi berbaloi dgn sakitnye.....aku dpat baby gurl.....kali ni aku x akan lepaskan peluang nk letak nama anak aku ......DANIA EMELDA AQASHA........wah glamournye nama anak ko....ramai yg kata mcm tu.....iye ke? DANIA mmg aku nk nama tu dari tahun 2003 lagi...sebelum nama tu glamour skrg tau.......EMELDA....sbb aku rasa mcm sedap nama tu.....AQASHA off course la sbb nak sama dgn abang dia wei........tu gbr masa dia baru jek kuar dari perot aku tau....huby aku curi2 amek gbr masa nk azankan.....


kenalkan diri skit jek

yuhu.......
muahahha......nk intro nih....agak2 korang r kan, sape agaknye baby yg paling comel tu....huhuh comel ser baby tu, cute....lovely...thats ME!! HUH....sure ramai terperanjat sebab comel la sgt2...

aku sbnrnya kan, xde idea sangat nk buat blog nih...lg2 malam mcm nih...tetapi kerana nak ada blog sendiri...aku gagahkan jugak diri berdiri...tercabar ser......muahahhaha

pada kak anipah!!!......kak ani....saya dah ada blog jugak....huhuhu.....madam miszna edward hohohoh....sedap plak nama ea amboi3....xnk buat blog jgak ke? hahha

liza,leah,neng, kak lin n ct....bila lagi nak transformasi....wakakka

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon