Followers

Friday, July 31, 2009

My Cute Lil Princess CONTEST by Mama AQish


wahhh...... c0ntest lagi wei....

thank you mama aqish sebab rajin buat c0ntest....sape2 yg ada baby gurl berumur 1 bulan - 1 tahun....boleh la mencube nasib yek.....apa lagi, g r tekan banner tuh, nnti terus ke blog mama aqish...

antara syarat2nye,


1. ADD URL Link Mama di blog list @ blog roll anda & Anda diwajibkan menjadi Follower http://damiaqish.blogspot.com/ & link semula url mama pasal contest ni & tepek as a banner di blog masing2....

2. Contest ni terbuka untuk semua Baby Girls yang berumur dari 1 bulan sehingga ke 1 tahun saje....( yang lahir tahun 2008 & 2009 je)
3. Hanya seorang pemenang saja yang akan dipilih, tetapi sekiranya penyertaan amat menggalakkan hadiah mungkin akan ditambah

4. Sila upload sekeping gambar saje k....& sertakan sekali dengan nama & tarikh lahir anak anda

5. Sila pastikan entry mengenai contest ini dijadikan sebagai STICKY MODE di blog anda & sape yang paling banyak wat komen kat Blog mama ni (tak kira entry mana pun)akan mempunyai peluang cerah untuk menang (kira advantage la).....

6. Bila dah siap, tinggalkan URL link mengenai contest ni beserta nama anda & anak anda di entri ini.....
Contest Start dari 1hb July 2009 sehingga 31hb July 2009

ha ni la dia gbr yang nak masuk c0ntest nih....harap2 lucky Dania masih ada lagi....



NAMA : DANIA EMELDA AQASHA BINTI MUSTAFFA
UMUR ANAK : 6 Bulan 1 minggu
TARIKH LAHIR : 20 Januari 2009


ada penambahan sedikit,MaMa Aqish menyuruh kami menjawabDUA soalan iaitu :

1. Kenapa anak anda harus mendapat award MY CUTE LIL PRINCE @ PRINCESS??
biasalh kn.......masing2 akn kata ank masing2 c0mel, cute, cantik n bla bla bla....selain daripada itu jugak....aku rasa Dania ni ada TUAH nye tersendiri....so, apa salahnye ibu mencuba nasib di alam blogging ni plk kn?

2. Ape yang anda tahu pasal blog Mama_Aqish? (soalan ini direka bagi menguji peserta sejauh mana dia tau pasal blog mama_aqish ni)
huhuhu....baru jek kenal mama aqish ni, tapi ada la jugak rajin membaca post2 dia yg dulu2...tapi x la lama mana pun....mama aqish baru jgak la balik dari bercuti kat Cameron....rajin dia tulis n3 pasal percutian tu....sampai ber part2.....n ada buat giveaway lagi......mama aqish seorang yg bz...tapi rajin jugak la masak....ada jugak n3 yg dibuat hal masak2 nih......selain bz dgn keje.....bawak anak g keje tu yg xtahan.......semoga mama aqish cepat dapat keje yang masanye lebih kepada keluarga dan anak........

hohoho itu jek lh........mama aqish....pertimbg2 kn la dania ni ek......




Thursday, July 30, 2009

My princess dah besar......

comey nye anak ibu nih....huhuh puji sendiri


galak dia golek sana golek sini...
hai...nanti dah merangkak n berjalan...xlarat nk kejar...



"selamat ke ni bu? x jatuh ke kite?"



Wednesday, July 29, 2009

Tote Boutique anjurkan Giveaway lagi......

Uiks......

sukenye saya bila dapat email daripada Cik As yang men'uar-uarkan' tentang Giveaway nye.... sungguh berbesar hati untuk saya men'join' kan diri.....

Secara peribadi...sy mmg berminat2 sangat dgn beg2 yang dibuat oleh Cik As kite nih.....malahan sy jugak ada mempromosikan kepada rakan2 saya di luar......tetapi masalah bagi saya kerana sy belum membeli beg dari Cik As....rakan2 saya ingin sangat nk tengok...tapi, mereka semua xtau sangat berinternet2 nih......jadik sy cuma boleh kata, 'tunggu sampai saya dapat beli daripada Cik As'..........tapi adik saya yang telah menikmati hasil tangan cik As kite ni......saya mengaguminya sangat2....

ni la rupa beg untuk Giveaway kali nih.............


cantiknye.......saya mmg suka sgt2 lau beg dimana kainnye mcm ala-ala Inggeris gitew....Kelass....actually saya terlepas masa Giveaway beg hijau tuh.......

lain orang lain lah citarasanya..... bagi saya Pink ni mmg sesuai sangat2.....cantiknye...buat saya geram la pulak.... Too nice Cik As...HomeMade lak tuh....

bagi sape2 yang berminat untuk membeli atau merasai kelembutan sentuhan Cik As.....just klik kat Banner Tote Bag yang ada di side blog saya atau dibwh post n3 nih, gbr pink tote bag Giveaway dan nama Cik As .....





Monday, July 27, 2009

Full and Part Time!!!

I'm HERE!!!!!



AND


DO AS AN AGENT PART TIMER IN....








Friday, July 24, 2009

Kenali Yasmin Ahmad- Alfatihah

Yasmin diserang strok

KUALA LUMPUR 23 Julai - Pengarah filem terkenal, Yasmin Ahmad dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU), Pusat Perubatan Pakar Damansara selepas pengsan ketika membentangkan kertas kerja di TV3, Bandar Utama, dekat sini.

Pengarah berusia 51 tahun itu dilaporkan berada dalam keadaan koma tetapi stabil.

Beliau dipercayai diserang angin ahmar dan mengalami pendarahan di bahagian kepala.

Antara yang turut serta dalam sesi pembentangan kertas kerja di TV3 itu ialah penyanyi Datuk Siti Nurhaliza.

Siti berkata, selepas kira-kira 15 minit membentangkan kertas kerja tersebut, pengarah itu mengadu tidak sihat, dan kemudiannya pengsan serta dikejarkan ke pusat perubatan itu pada pukul 3.45 petang.

"Sewaktu Yasmin pengsan, nafasnya berhenti seketika dan dia koma ketika dikejarkan di Pusat Perubatan Pakar Damansara," katanya ketika ditemui pemberita di pusat perubatan tersebut di sini.

Adik ipar Yasmin, Datuk Dr. Zakaria Zahari pada sidang akhbarnya menjelaskan, pengarah berasal dari Muar, Johor itu diserang angin ahmar, pendarahan di kepala dan koma.

Beliau meminta agar tiada pihak yang membuat sebarang spekulasi tentang Yasmin yang kini dikatakan kritikal selepas menjalani pembedahan di bahagian kepala ekoran komplikasi tersebut.

"Buat masa ini, denyutan jantungnya banyak dibantu oleh ubat bagi membantu tekanan darahnya. Keadaannya agak kritikal, tetapi kami berharap tiada pihak yang membuat sebarang spekulasi. Ia bagi menghormati pihak keluarganya," ujarnya.

Yasmin yang juga Pengarah Kreatif Eksekutif di agensi pengiklanan, Leo Burnett sebelum ini diberitakan sihat dan membentangkan kertas kerja projeknya bersama Ketua Pegawai Operasi Prime Works Sdn. Bhd., Farisha Pawanteh, Pengarah Kreatif Media Prima Berhad, Peter Chin, Siti Nurhaliza serta suami, Datuk Khalid Mohd. Jiwa.

Petang ini, Pengarah filem Talentime itu heboh dikatakan 'meninggal dunia' dan berita itu tersebar dengan cepat kepada rakan-rakannya dan pihak media melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) dan juga laman sosial di Internet, Facebook.

aku sbnrnye nk story nih.....penat aku carik kat paper online tentang yang aku baca dalam paper.....suami Yasmin Ahmad bernama Tan Yew Leong? Apkh status agama Yasmin sbnrnye?

tp knp online paper xde plk mention nama suami beliau sdgkn paper aku beli pg tadi tertera nama tu dlm kedua2 akhbar yg aku cek?

confius r....

Innalillah.......pemergian Yasmin Ahmad amat mengejutkan.......sudahla.... jangan di jaja lagi apa yang tak baik, semoga rohnya mendapat keberkatan dari yang Esa. Sedih mendengar berita ni, malam tadi aku still online melihat utusan terkini....selepas maghrib, situasi Allahyarhamah semakin merosot...sehinggalah aku masuk tidur...pagi2 bukak...dah meninggal....dah sampai masanya.

sama2lah kita mendoakan yang terbaik buat allahyarhamah...


Yasmin Ahmad…1958 – 2009

BERIKUT adalah profil Yasmin dan pencapaian yang pernah diraihnya selama ini.

Nama : Yasmin Ahmad

Jawatan: Penulis/Pengarah Filem/Penerbit

Tempat Lahir: Bukit Treh, Muar, Johor

Tarikh Lahir: 1958

Meninggal Dunia : 26 Julai 2009

Status Perkahwinan: Berkahwin

Suami: Abdullah Tan Yew Leong (berkahwin Januari 2003)

AKADEMIK

Maktab Sultan Abu Bakar, Johor Bahru

PROFIL KARIER

Profesion:* Penulis, Ogilvy & Mather* Pengarah Eksekutif Kreatif, Leo Burnett

2003-2009 Pengarah FilemFilem:2003 Rabun2005 Sepet2006 Gubra2007 Mukhsin

Iklan:* Suratkhabar Lama* Makan Bola (sempena Bolasepak Piala Dunia)* Forgiving (iklan terbitan Petronas)

Berlakon Dalam Drama:2003 Min2006 Tai yang yue (Rain Dogs)

Penerbit:2005 Raining Amber

ANUGERAH

* Biasiswa, Kementerian Pendidikan* Juara, Talentime Ested Fodd, Wales

PENCAPAIAN LAIN

1975 Naib Johan, Bintang RTM ‘75

2003 Filem ASEAN Terbaik (Rabun), Anugerah Video Malaysia ke-8, Kuala Lumpur

2004 Filem Reka Bentuk Terbaik ASEAN (Sepet), Anugerah Video Malaysia ke-9

2005 Filem Terbaik (Sepet), Festival Filem Wanita Antarabangsa Creteil, Perancis

2005 Cerita Asal Terbaik (Sepet), Festival Filem Malaysia ke-18 (FFM18)

2005 Filem Terbaik (Sepet), Festival Filem Malaysia ke-18 (FFM18)

2005 Poster Terbaik, Festival Filem Malaysia ke-18 (FFM)

2005 Filem Asia Terbaik (Sepet), Festival Filem Antarabangsa Tokyo

2005 Filem Terbaik (Sepet), Global Chinese Golden Arts, Genting Highlands

2006 Filem Terbaik (Gubra), Festival Filem Malaysia ke-19 (FFM19)

2006 Pelakon Wanita Terbaik (Gubra),Festival Filem Malaysia ke-19 (FFM19)

2006 Lakon Layar Terbaik (Gubra), Festival Filem Malaysia ke-19 (FFM19)

2006 Poster Terbaik (Gubra), Festival Filem Malaysia ke-19 (FFM19)

2007 Pingat perak (Mukhsin), Netpac Festival, Jojagkarta

2007 Anugerah Filem Terbaik Kategori Generasi Baru (Mukhsin), Festival FilemAntarabangsa Berlin ke-57

2007 Tempat kedua Anugerah Juri Kanak-Kanak (Mukhsin), Festival FilemAntarabangsa Berlin ke-57

2007 Filem Cereka Terbaik Asia Tenggara (Mukhsin), Festival FilemAntarabangsa Cinemanila, Filipina

PENERBITAN

Artikel:2005-2006 Menulis kolum di New Straits Times Press

LAIN-LAIN MAKLUMAT

Keluarga;Bapa – Ahmad HashimIbu – Inom Yon

Filem yang ditayangkan dan menyertai Festival Filem Antarabangsa;

2003 Rabun, Festival Filem Antarabangsa, Singapura

2003 Rabun, Festival Filem Asia Cinemaya, New Delhi

2003 Rabun, Festival Filem Torino, Itali

2005 Sepet, Festival Filem San Francisco

2005 Sepet, Festival Filem Asia, Barcelona

2005 Sepet, Festival Filem Wanita Antarabangsa Creteil, Perancis

2007 Mukhsin, Festival Filem Antarabangsa Berlin ke-57

2006 Ahli panel Debat Budaya 1 bertajuk Filem Melayu, Filem Malaysia… Ke Arah Mana Sinema Malaysia

2006 Juri, Pertandingan Filem Pendek BMW (BMW Shortie’s)

2007 Juri, Festival Filem Thessaloniki ke-48, Greece

2008 Juri, Festival Filem Antarabangsa Berlin (Berlinate) ke-58

BLOG RASMI YASMIN AHMAD

http://yasminthefilmmaker.blogspot.com/





Wednesday, July 22, 2009

Pink & Pigtails Giveaway....

Pink & Pigtails made a Giveaway!!!

So i must love to join this opportunity....


cute huh?
this is the cute one......more cute when my princess wear it on her head huh?


Chandra, owner, designer and Mom of 3, comes up with the most amazing and unique hair accessories imaginable. Her creations are perfect not only for babies, but girls and teens too! "Hair Embellishments For The Little Lady In Your Life" at affordable prices you will just love.

This Giveaway will ends August 2, 2009.....so better u grab it now.....

Just click on the image or link ab0ve...



Tuesday, July 21, 2009

Kalicat's Jewelery Giveaway

Let's join this Giveaway........by Kalicat's Jewelery Giveaway

One lucky winner to this contest one beautiful handmade stackable sterling silver ring called "Blum"

Giveaway has started and will ends on 29 July, 2009.

I LOVE GIVEAWAY!!




Baby Bottle Giveaway

Contest that i wont miss it........its totally worth for me as long as i'm not working yet....so.....blogging is my hobby now.....

Set 1 : 3 x Siliskin & Evenflo Glass Bottles (size of your choice) - value up to RM150



Set 2 : 1 x set of Thinkbaby BPA Free Bottles & a Thinkbaby Sippy Bottle Conversion Kit (size of your choice) - value up to RM137




that's all.....

for more info, uolls can check it out at BPA-Free Feeding Products

Two winners will be selected for this contest.....

interested to take part for this contest? just click this link.

it will be end 24 July 2009.........

Wish me LUCK for my Princess......



Giveaway from Mysunshine Gift Shop....

Hola....

I've received the Giveaway .......

THANKS MysunShine!!

I like it.....yesterday my baby is exactly 6 months yo.....so.....can eat loh.....

well, Dania mmg x ada bib nih....so boleh la guna.....

alamak lupa la plak nk pakaikan bib ni pada Dania...t lau dah pakai, kite snap k!

thanx again Mysunshine!!


Giveaway from Mysunshine Gift Shop






Monday, July 20, 2009

MEE BANDUNG MUAR ASLI

mee bandung muar asli

erm....nyumm nyummm.....sedapnye.....waktu aku post n3 nih n masukkan gbr....aku dah telan air liuq dah....aduh sedapnye.....rasa lapo la plak mlm2 buta nih....mana nak cr makanan...

waktu nih ntah sape dtg aku pun lupa.....sebab rempah ada lagi kat dalam freezer, so masak jek r....

menjadi tradisi family, hari raya jek mesti mak buat rempah mee bandung....udang kering sampai sekilo mak beli utk buat rempah......banyak wooo.....boleh berapa puluh org makan tuh...n berapa trip yang ulang2 makan....

kami punya rempah mmg asli n pure MUAR punya mee bandung.......x ada campur2 kacang tanah ke.....tepung jagung ke....asli ea.....mmg sedap gilos....




Entrecard Contest


wahhh............c0ntest again..... well guys, plz be inf0rm that anybody want to join this contest and find this from my blog.....plz let the author knows.....and plz mention my name as referer.....thats a BONUS for me.......

I would like to thank our sponsors for their support......



PRIZES:

#1(15000 ec, 5$, 4 Ad Spots)
8000 ec worth $8 sponsored by: Blog Godown
5000 ec worth $5 sponsored by: – Vanilla Seven
2000 ec worth $2 sponsored by - Conversations with Moms
$5 sponsored by: Crazy 4 footie
3 months text link ad spot(PR3) - Free Famous Quotes
1 month 125x125 ad spot(PR2) sponsored by: Blog Godown
1 month 125x125 ad spot sponsored by: Monetizeyoursite
1 month link ad spot(PR1) sponsored by: Java Crackers

#2 (10000 ec, 4 Ad Spots)
5000 ec worth $5 sponsored by: Blog Godown
1500 ec worth $1.5 sponsored by : Monetizeyoursite
1500 ec worth $1.5 sponsored by: Seek No More
1000 ec worth $1 sponsored by: Freaky frugalite
1000 ec worth $1 sponsored by: Legal Cat-asthrope
3 months text link ad(PR2): kawaiibhabie
1 month 125x125 ad spot(PR2) sponsored by: Blog Godown
1 month 125x125 ad spot(PR2) sponsored by: Monetizeyoursite
1 month link ad spot(PR1) sponsored by: Java Crackers

#3 (6500 ec, 4 Ad Spots)
2000 ec worth $5 sponsored by: Blog Godown
1000 ec worth $1 sponsored by: Bulgarian Scrapbook
1000 ec worth $1 sponsored by: kawaiibhabie
500 ec worth $0.5 sponsored by: The Frugal Housewife
500 ec worth $0.5 sponsored by : denologis
500 ec worth $0.5 sponsored by: Michael Aulia
500 ec worth $0.5 sponsored by: Crazy 4 footie
500 ec worth $0.5 sponsored by: Better Interpersonal Communication
1 month text link ad(PR4) sponsored by: Symphony of Love
1 month 125x125 ad spot(PR2) sponsored by: Blog Godown
1 month 125x125 ad spot sponsored by: Monetizeyoursite
1 month link ad spot(PR1) sponsored by: Java Crackers

#4(3000ec,2 Ad Spots)
2000ec worth $2 sponsored by: Weather for Headphones
1000ec worth $2 sponsored by: www.scottzprincess.com
1 1 month 125x125 ad spot sponsored by: Hi-Teech
1 2 weeks 125x125 ad spot sponsored by: Weather for Headphones

Special Prize:
Flash Template worth $45 sponsored by: Buytemplates.net
Custom Logo Design Worth $99 sponsored by: Logoangel

HOPE MY LUCK IS HERE!!!!



Kueh Cakar Ayam....sentiasa ada


CAKAR AYAM

40 pcs = RM10


KUIH DRAM
(tiada dlm gbr)

50 pcs = RM10



REMPEYEK untuk raya


REMPEYEK

1 tin = RM60
(tidak termasuk cas penghantaran)



Saturday, July 18, 2009

Fried Mushr0om....

gembira ari ni pu3 ibu........nak tolong mak n ibu masak katanye.....huhuhu......baru lepas video call dgn umi....apa aku blajar dalam mandarin makcik tadi ek....alah aku lupa la......

ok2 ni aku nk masak.......aku sibuk sms mak tadi suh li mushr0om.....nk goreng ler.....sebabnye smlm aku jenguk blog cik jumie.....ternampak la story dia wat mushr0om goreng.....sedap la plak....selalu lau ada H0ney, dia yg selalu mintak n dia jugak la yang rajin g0reng nye....ni aku plak.....


'ibu, kite dah sedia nk t0long nih....'

ha.....nampak tuh!!! mmg betul dia kata nk tolong....bukan main2 lagi dah...
sibuk betul dia....

ha ni la mushr0omnye....segar2...selalu h0ney g0reng satu2 mcm ni la....

tapi kali ni aku nk siat2...mak pelik...aku ckp ingin plak nk try.....mak tanya knp?
sebab tengok cik jumie buat mcm ni.....huhuhu

ha ni lah dia mushr0om goreng yg aku siat2 tadi....
mula2 aku kata nk try satu gorengan jek....
bila mak rasa....dia kata sedap plak disiat2......siat jek la semua....
hohohoho


tengok2......dania pun mkn mushr0om goreng tau......
sibuk tol bayi tuh.....
kite makan dia nk makan jugak.....




Thursday, July 16, 2009

HELP!!!

SEREMBAN 15 Julai - Seorang ahli perniagaan hari ini tampil menghulurkan sumbangan wang tunai RM5,000 dan cek berjumlah RM20,000 bagi menampung kos rawatan seorang pelajar, Nur Fathini Roslan, 14, yang menghidap penyakit radang usus.

Pelajar cemerlang Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Jempol itu ketika dihubungi di asrama sekolah berkenaan hari ini berkata, dia bersyukur kerana masih ada individu yang prihatin terhadap penderitaannya.

''Saya berterima kasih kepada semua pihak yang membantu dan prihatin dengan penderitaan yang saya alami ini," katanya dengan nada lemah kerana kesan sampingan daripada penyakit yang dialaminya itu.

Kisah Fathini menghidap penyakit radang usus yang berterusan pada saluran penghadaman itu disiarkan di dalam sisipan Mega Utusan Malaysia Isnin lalu.

Pelajar itu dilaporkan menderita akibat penyakit tersebut sejak berusia 11 tahun lagi yang menyebabkan dia menderita sakit perut secara berterusan.

Sementara itu, ibunya, Mariam Abdullah, 40, berkata, ahli perniagaan yang enggan dikenali itu akan membantu Fathini dalam membiayai kos rawatan di Pusat Perubatan Universiti Malaysia (PPUM) yang dianggarkan sebanyak RM40,000.

Ditanya dengan sumbangan itu, katanya, dia begitu gembira dan terharu dengan sumbangan yang dianggap penuh bermakna.

''Dengan adanya sumbangan ini, saya akan segera menghubungi PPUM untuk membuat temu janji bagi membolehkan Fathini menjalani rawatan dengan segera," katanya pada penyampaian sumbangan wang dan cek itu di Kuarters Balai Polis Kuala Pilah hari ini.

Sumbangan itu disampaikan oleh seorang akauntan yang bekerja di syarikat milik ahli perniagaan berkenaan.

Semalam, Fathini turut menerima sumbangan peribadi berbentuk wang tunai daripada Menteri Dalam Negeri, Datuk Hishammuddin Tun Hussein melalui bapanya, Sarjan Roslan Mohd. Said.

Sumbangan itu disampaikan oleh pegawai khas menteri di balai polis tersebut.

Kelmarin, Ahli Parlimen Kuala Pilah, Datuk Hasan Malek turut menyumbangkan bantuan kepada pelajar itu.


FACE you can TRUST

Apa yang akan aku sampaikan ni......x ada kene mengene langsung dengan berita di atas......hanya untuk berkongsi pengalaman aku jek.......

pernah dengar kan pepatah melayu 'Sediakan payung sebelum hujan....'

mentaliti orang kite dahulu masih cetek.....dan bila nampak jek agen Insurans....berkeliaran semua angkat kaki......

jadinye......apa yg kite dapat bila ditimpa kesusahan sekarang? koreklah duit simpanan kat dalam bank or ASB......yang kite banggakan banyak dividennya tiap tahun..... cukup ke untuk menanggung kos perubatan? xcukup lagi........so apa yang selalu org kite lakukan?

1). Pinjam dari sedara mara n sahabat handai.......

masalahnye......ada ke sedara mara atau sahabat handai tu bermurah hati nak bagi duit sendiri selepuk? jawapannya ada pada anda....anda sebagai sahabat.....nak ke bagi pinjam sedangkan poket untuk tanggung diri sendiri pun susah nak sampai ujung bulan....

so kalau x mencapai sasaran yang nak dicapai....terpaksa la cari alternatif lain.....

2). Jual aset yang ada....harta...masalahnya ada ke harta?

nak jual kete....nnti nk ulang alik ke mana2 nak naik apa? nak jual umah? payah2....nnak bergolok bergadai emas? bila nak tebusnye pulak?

xmencapai target jugak....

3). jalan yang last sekali.........mintak la derma...kat suratkhabar ataupun....tv....

ada ke yg nak menderma? tanya balik diri sendiri, dah berapa ribu yang korang derma melalui sms tu? seingat aku la.....sekali jek aku transfer duit rm10 kat maybank.....tapi aku pun lupa yang mana satu kes yang aku sayu sangat sampai leh aku derma.....


susah......xde orang yang boleh tolong kite selain diri kite sendiri......ada ke org kite sekarang.....menyimpan utk menghadapi sakit pada masa depan? ada? huh......


pikir2 kan lah.........selamat beramal!!!






Monday, July 13, 2009

dunn0 what 2 d0

i'm sad.........

nobody care b0ut my feelings.......

nobody kn0ws my problem......

my tears fall...n nobody knows...i kept it in my heart.





Sunday, July 12, 2009

DR M: Biar Kerajaan tau anda tidak gembira.....?



KUALA LUMPUR: Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad has called on those who are unhappy with the proposed plan to teach Science and Mathematics in Bahasa Malaysia in 2012 to make their unhappiness known to the government. He said this when asked to comment about the large number of people who had objected to the government's decision to revert the teaching of the two subjects from English to Bahasa Malaysia and vernacular languages in a poll on his blog.

Dr Mahathir started the poll to gauge public response to the decision soon after its announcement.
"So far, 80 per cent of some 26,000 disagreed that the subjects be taught in the national language, Chinese or Tamil," he said after speaking at a discourse here on Malay rulers and the Malays from the perspective of 1Malaysia. Dr Mahathir hoped to publish the poll results soon.

"Once I have the final result, I will make it known to the government or publish it in my blog. This way, those in government reading my blog will know the result."

Dr Mahathir reiterated his stand on the policy, which was introduced in his final year in office.

"I have a definite reason for this. It was supported by the supreme council of Umno. It is not about trying to learn English. It is not about trying to learn Malay.

"It is simply an acknowledgement of the fact that today's knowledge comes to us in the English language."

Dr Mahathir noted that in the past, the Arabs studied Greek to acquire knowledge from the Greeks, and subsequently Europeans studied Arabic in order to acquire knowledge from the Arabs.

"Today, the knowledge is with the people who write in English and for that reason we want to learn English to acquire knowledge. Science has a special language, the English language itself."

Dr Mahathir said he was not criticising the government for the sake of it but because its decision would affect the children's future.

On the briefing given to him by Education Minister and Deputy Prime Minister, Tan Sri Muhyiddin Yassin, Dr Mahathir said he did not expect anything from it.

"It was nice of him to come and brief me with his officers. Although I did give my opinion, it was not reflected in the announcement that was made."

DAP parliamentary leader Lim Kit Siang called on the cabinet to be flexible so that pupils would not be made guinea pigs in the government's "experiment".

well...well.... aku rasa PPMSI ni ada baik dan ada buruknye......

apa2 pun......apa pendapat korang.....plz c0mment bout this, either this program should be continue or stop it recently?

hahaahhah.........aku dikelilingi dgn para guru...mak ayah aku adalah seorang guru sebelum mereka bersara.....dan sudah tentulah kebanyakan rakan2nye aku kenal....so, ttg mende ni aku dh dengar dari mula lagi program ni start.....

bagi pelajar yg kurang pandai....pelajaran mereka akan lebih jatuh ...sebab mereka makin x faham dgn apa yang dipelajarinye......tapi sebenarnye bagus untuk pembelajaran language Inggeris diorang.....hai ntahla.......



Friday, July 10, 2009

GiveAway fr0m mama Aleeya Craft



GiveAway again!!!!

kali ni dr mimiAleeya Craft.......

well.......uolls g r sana tngok apa yg ada......erm....hairclip! pada sesape yg ada daughter....sesuai la hair clip tuh....but my baby xde rambut lagi la :(....

nk tau syrt2 peraduan..........just klik banner k!!!



Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon