Followers

Saturday, October 31, 2009

Kembali Berdikari seperti 2005 part 1

August 2005,

masa tu, dwis baru berumur 2 tahun 7 bulan......erm...rumahtangga mula goyah. bukan disebabkan orang ketiga...tapi kerana perangainye yang tidak berubah2....berhutang sana sini...membebankan aku utk membayarnye..... tiada perbincangan...tiada kata2 yang dibincangkan utk meleraikan masalah...kami kurang berkomunikasi jika mempunyai masalah....mungkin itu adalah punca keretakan kami...


darwis di saat bahagia bersama keluarga...

dgn gaji aku 1k sebulan....dan dia hanya 800, apa agaknye yang boleh dibuat? bayar kereta, umah sewa, hutang bank rakyat semua.....org jaga anak.....ntah tinggal berapa agaknye..aku pun kurang pasti....

tapi, apa yang mmg aku ingat sehingga kini........setiap hari budget aku makan hanya RM1 sahaja...budak sekolah menengan pun budget sehingga RM5 aku rasala.....

duit minyak kereta g keje....aku dah asingkan awl2...sarapan pagi...aku kdg2 sarapan dan kdg2 tidak....tapi, aku amat berterima kasih sgt2 pada wak jam pada masa tu....dia layan aku mcm anak sendiri.....dia payung aku hampir setiap hari.....dgn sarapan itu jek lah aku dapat bekalan tenaga sehingga esok hari......RM1 aku mana? aku gunakan untuk beli makanan darwis....dulu... di Segamat...ada kilang Mitsumi...dan deretan kedai di luar kilang tu...mmg banyak makanan murah2.....setiap hari balik keje aku kana g sana, n beli nasi goreng kesukaan dwis RM1...n kalau ada duit lebih, aku akan li kan ayam atau telur goreng....tapi jarang sgtlah dapat ayam.....aku suap makanan ke mulut dwis setiap hari.....menitis airmata aku.....siapa yang ada? siapa yang ada di sisi aku ketika itu???? hanya anak!! darwis yang dapat merasai susah senangnye aku mengikat perut setiap hari.......selalunye dwis makan tak akan sampai habis.....dan aku letakkan bakinye di dapur.......nanti, suami aku balik.....dia boleh makan....knp xmasak?? barang dapur tak ada.......


Darwis sekarang...umur kecik, tapi banyak pengalaman hidup

Aku tak dapat bayangkan keadaan aku pada masa tu......aku bukan nak mengaibkan suami....tapi, apa yang aku tulis ni.....untuk mengingatkan kisah aku yang banyak pahit dari manisnye.....

aku dan wak jam, di arahkan dtg bertugas sehari jek...

knp dia tak pernah nak nampak kebaikan2 yang aku berikan......knp mesti hatinye keras seperti batu? knp ego nye setinggi gunung...knp lagaknye seperti org muda? knp xserik2? aduhai....

kepalaku sentiasa ligat berputar....bagaimana agaknye aku nak kenekan dia kembali....dan aku akan pastikan....dia akan datang MELUTUT meminta kemaafan dariku....

mana ada perempuan yang nak bermadu.....termasuk lah aku.....tapi knp aku buat syarat?

hati aku dipenuhi dendam2 kesumat.....

aku sebagai isterinye.........aku tak akan terburu2 memfailkan apa2 kes...biarlah...selagi aku isteri pertama.....aku layak untuk turunkan tandatangan memberi kebenaran untuk dia berkahwin lagi....masalahnye skrg kan.....betina sundal tu pun xcerai2 lagi....

kalau dia xnk tandatangan aku.......dia kene lah modal pegi seberang mana2 utk kawin.....ye r...nk modal passport lagi...mahal woi...lau xnk modal banyak....BERENANG r apa lagi.....hahahha

isk aku bengang tol la.......apa aku nk buat lagi ek......

pagi tadi, aku dapat sms dari dy.......aduhai....mcm ni punya org pun ada.....xpe...aku masih cool....

dia tulis....aku bangsat, aku sial....n yang paling best..."aku Mus**** Jo**** Haramkan kau Roslina Hanim Ramli gunakan duit aku tanpa kebenaran aku utk diri sendiri dan juga utk anak2 (darwis & Dania)...aku bersumpah n aku haramkan dunia dan akhirat"

huhuhuh.........ada aku kisah???????

ni la dia namanye org yang sangat2 jahil.....ntahla....






Friday, October 30, 2009

Syarat BERMADU! aku rasa lebih puas kalau mcm ni....

hallo......

pagi2 mcm ni tetibe aku terpikir plak mende ni.......

biasalah lelaki.....tgh angau bercinta.....tamak...semua dia nak....

aku plak sentiasa berpikir otaknye.....

suami aku syg aku n anak2.......tapi nak jugak betina sun tu.....

dan betine tu plak xsedar diri masih bini orang......

jadi biala kite layan diorang ni berangan...............................

aku setuju utk dia amek betine tu jadi bini no. 2 dia.....ada la syarat2 nye.....

1. rumah gelang patah tu, aku akan duduk bersama dia n anak2...that bitch akan duduk umah sewa lain.

2.betina tu kene keje tanggung diri sendiri dan bantu kewangan suami.

3.aku keje, duit utk diri aku n anak2 SAHAJA.

4.kereta aku, utk aku n anak2. dia nk kuar dgn betina tu naik motor dia.

5.kalau betina tu x keje....aku x akan bantu langsung

6.duit anak2 tiap bulan tetap 400 sebulan.tidak termasuk belanja dapur.

hahahhah........boleh ke?

selagi aku isteri pertama.........dia xboleh kahwin lain sebab aku x tandatangan lagi.....am i rite?

alah.......pempuan tu pun x cerai lagi.....bodoh betul!!!

aku akan buat surat perjanjian segala syarat2 ni.....dan aku akan matikan setem.....

aku bukan mudah nak diperlekehkan.....kalau betina tu kata org sarawak handal....dia tak kenal lagi org JOHOR mcm mana.....

kwn2 boleh x bagi aku idea utk menambahkan syarat2......

aku setuju bukan kerana apa.....aku nak dia susah sebelum dia rasa kesenangan.....aku nk tengok sampai bila dia bahagia....






Thursday, October 29, 2009

Dalam happy...ada sedihnye jugak.....

Tao Liao....tao Liao......

lama nye nk tunggu headband ni sampai.....hehehhe

dari wanie's Scarf Cottage......alamak! aku lupa laman webnye la....
ti aku carik balik k..



"kalau untuk bergaya....serahkan jek pada saya....."

"knp xrasa sakit plak pakai scarf ni ek....selesa jek"

"kite cantik sangat ke ibu?"

"thanx ibu......"

erm.....buat sementara waktu ni..aku bukan xnk inform apa yg dah berlaku...

tapi agak kurang sesuai utk dipaparkan ceritanye di sini....

diam2 aku.....aku menyiasat sendiri apa yang berlaku....

tapi bila dah terlalu sakit, aku stop.....dan berundur...

anak2 adalah semangat aku sekarang......

aku xperlu yang lain....kerana yg lain akan mengungkit juga satu hari nanti....

aku paling benci bila ada orang mengungkit.....

dan kerana ungkit mengungkit itulah....terjadinye perpisahan ini...

knp mesti nk berkomunikasi di blog?

knp nk semua org tahu persengketaan kite?

knp depan aku xnk bersuara?

knp depan aku, ko x nyatakan pandangan ko?

aku diam........diam.....kalau korang perasan....

aku akan hindarkan diri bila semua berkumpul....

knp? sebab aku xnk dengar kebahagiaan org lain.....

aku xnk dengar korang bercerita ttg aku......

knp kite mcm ni? salah aku ke?

erm.....aku bercerita ttg sape ni?

hahhahah....sendiri mau ingat r.....





Aku bersyukur ....

tadi ptg.....

ada customer dtg ...bersama kakak dia n seorang baby yang didukung.....aduhai....mesti comel...sebabnye aku xnampak muka baby , memandangkan baby didukung dgn memakai kain tu...

bila dia lalu depan aku.....aku nampak ada tiub masuk ke hidung baby tu.....isk knp ek...

aku : "knp? dia sakit ke?"

ibu baby : "a'a. baru balik dr hospital ni. minum n makan mmg kene pakai tube.takut dia tersedak....."

aku terus ke arah baby tu.....sayangnye....baby secomel itu dah diduga dgn dugaan yang dia sendiri tak tau apa2......

mata aku dah mula bergenang.....

aku : "since bile? xcuba pakar?"

ibu nye menjawab dari 3 bulan...dah nampak tak aktif...pakar pun suruh ke hospital biasa yang lagi ramai pakar2 nye.....

aku : "doktor ada cakap mcm mana boleh bukak tube tu?"

ibu baby : "doktor ckp, lau baby sakit mcm ni...mmg tak lama....."

Ya Allah......dugaan apa yang Kau beri pada dia ya Allah......

aku menangis........aku tak tahan melihat bayi secomel itu menderita....ibu baby tu x menangis langsung....kuat betul dia....tabahnye dia.....aku mencium baby tu....

aku rasa nak dukung dia.....nk peluk dia.....sampai sekarang aku masih mengingati baby tu....

aku bagi baby tu duit raya.....tapi x seberapa lah.....aku pun bukannya jenis yang berduit...
tapi aku ikhlas.....

bersyukur aku dikurniakan anak2 yang sihat semuanye........pada mereka di luar sana....jagalah pemakanan masa tgh mengandung.....itu sangatlah penting....

kite doakn supaya ada keajaiban utk baby tu........



Andai Dia Milikku

Ya Allah
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...
Dan ya Allah...ya Tuhanku Yang Maha Mengasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan kekal abadi...

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan...
Dia bukan milikku...
Bawalah ia jauh dari pandangan ku...
Luputkanlah ia dari ingatanku...
Dan peliharalah aku dari kekecewaan...
Serta ya Allah ya Tuhanku Yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Berikanlah aku kekuatan...
Melontar bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja nan merah...
Agarku bisa bahagia...
Walaupun tanpa bersama dengannya...
Dan ya Allah Yang Tercinta...
Gantikanlah yang telah hilang...
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah...
Walaupun tidak sama dengan takdirMu...
Pasrahlah aku dengan takdirMu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buatku...Kerana Engkau Maha Mengerti...
Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah...
Cukupkanlah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan di akhirat...
Dengarlah rintihan dari hambaMu yang daif ini...
Jangan engkau biarkan aku sendirian...
Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup....
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh.

Amin...Ya Rabbal A'lamin.

Thanx pada Kak Reena rakan dari Fb yang begitu mengambil berat ttg kehidupan seharianku.......kak reena lah yang beri aku doa ni.....



Ragam Si Cilik!!!

"hepp! nk amek gbr curi ea!"

penat keje ilang tau nampak si kecik ni.....
betapa aku sayang sgt kat dia....
ibu xpernah kesal dapat Dania....
ibu happy sgt2....

dah besar......jadik org yang berguna ye....
jgn ikut mcm ibu.....
Darwisy....jaga adik baik2....
sayang adik....selalu amek tau pasal adik...
jgn biarkan adik hadapi masalah sendiri.....
adik beradik cuma berdua....
apa2 berbincang bersama...jgn buat hal sendiri2 ye sayang...

"cak!!!!" ooo main sergah2 ea.......

"hihihi......kite nak susu la...."
wah dah pandai pegang sendiri ye anak ibu ni...


"mana semua org ni? dah la suh pegang sendiri...tak bagi kite baring lak tu" huhuh bermacam2 gaya dania minum susu....

"penat r plak duduk"


uiks....cepatnye abis minum dik......

"dah abis dah susu kite.....pandai tak?"



Sunday, October 25, 2009

Sharifah Shirlis Sudan?? Wanita pertama dihukum sebat krn CURANG!


wah!!!!

mcm best jek topic ni..................

aku akan undi kedua-duanye.......jeng3.....

dan yang pasti, aku akan pastikan SHARIFAH SHIRLIS SUDAN BINTI ABDULLAH tu.....org pertama yang kene!! huhuhuhu ntah mana la dtgnye sharifah tu.....ada hati nk pakai nama sharifah.....memburukkan generasi jek la ko.................sian plak aku tengok laki ko yang asli syed tu....

aish..........emak sape la agaknye ni....malang sungguh jadik anak dia ni......padahal anak sorang, umur dah 11 thun....tapi masih menggatal dgn laki lain......

antara dialog si kak pah ni ha kat aku.....

"saya ramai kawan lelaki...suami saya x marah pun....dan suami saya pun ramai kawan permpuan ..saya open minded...ala, bukan suami awak jek yang pernah hantar saya balik..."

aduhai....dah mmg ko ni pempuan jenis apa ntah la .....

aku ada bace la, isteri yang curang ni ha....lebih hina dirinye daripada pelacur! sebabnye, pelacur pun dapat tips n upah lepas jalankan tugas.....tapi, si org mcm kak pah ni......mana dapat upah apa bagai.....

selagi aku xnampak si kak pah ni....aku mmg x puas hati lerrr........kak pah oooo kak pah...

mulut si lancang kuning..........marila kite jumpa...kite lawan mulut nak?huhuhu aku dengar, si kak pah ni mulot mcm pukimak....ho3.....

xpe......ko belum jumpa lawan ko sbnrnye kak pah.....selama ni ko pijak kepala org jek....ni ha...kalau ko nk kenal mcm mana penangan aku.....mai la.....Coward!! alamak! sorry kak pah....paham x? Pengecut!! lupa plak kak pah kite ni.....Karo kilang Taman Makmur Kulai....

xsabar aku nk jumpa Karo Kilang ni......



Saturday, October 24, 2009

Dania g0t t0oth!

tada.......... this is my princess.....

Dania got tooth! she's very cute .... tengokla siapa ibunye. ehem3

once kami amek kamera handphone ke arah dia n count 1, 2 ,3....dia dah mula menyengih nampakkan gigi...... sungguh! aku x bedek uolls... comelnye mengalahkan aku....huhu alamak over suda...


"cepat r amek gbr kite, alaaaaa sibuk jek kaki bumblebee abg ni" huhuhu ude bought bumblebee
for darwis ... jauh tu beli.... kat Shanghai heheh thanx ude...
Dania dapat apa? hik3 lupa nk amek pic dania nye panda.....t suh umi snap kan....
isk......muka Dania ni mcm sape ek? lain jek.....ibu sibuk2 keje....dania g jalan sampai Kota Tinggi ea tadi....

"ha!!! nah cepat amek pic tooth kite!"

uiks syeksinye adik.........sayang anak ibu.....


hari2 berlalu ditemani gelak tawa anak yang sedang membesar....penat bekerja pun hilang....

masa utk menyendiri.....bertenang....berfikir secara rasional.....

ketepikan segala hasutan.....bersedia utk menghadapi pelbagai tohmahan dari sesiapa saje... kadangkala, mmg sukar utk menjaga hati dan perasaan orang lain berbanding menjaga hati sendiri......

apa pun.......hidup mesti diteruskan....

for those yang terfikir nak mula menabung....atau pun nk amek
Medical Card...contact2 lah aku k!!


Sara, Thanx 4 your fully support! Sara punye proposal, and hubby sara punya....dah approved! now kite tunggu Danny punye lak k!!







Jgn dengar rumous dr mulut orang lain k.....



Aku tak pasti siapa yg baca blog aku ni.......

tapinye, aku nk sangat2 pesan kat sesape la.....kalau nk tau cerita yg sebenar2 nye jgn sesekali dengar cakap orang lain atau yang rapat di sekeliling aku.........


sebabnye, aku kan ada.....no telepon aku kan ada....knp x terus direct ke tuan punya diri?


bukan apa.......aku xnk cerita yang disampaikan tu, ada yg ditambah utk menyedapkan cerita....atau ditambah utk sama2 memihak kepada yang ditanya tu.....faham x? apa aku merepek ni?? hahahhaha.....


sekarang, mangsa adalah aku......yang nk buat keputusan jugak aku......yang kene khianat jugak aku....yang tertekan..juga aku......yang tersepit, juga aku.........apa lagi ek?


senang nk dipendekkan cite, aku xnk korang semua menambah dosa dan aku mendapat pahalanye.......hehehhe.....


sekian dulu ye..........


aku nk menenteramkan diri aku dgn berfikir secara rasional dan meletakkan diri aku di tempat semua pihak.....susah2.....aduhai....kepala aku pun dah mula berdenyut2 nih.....



Friday, October 23, 2009

ada Flextronics Reader ke??




erm..... aku sering di ajukan soalan.....

1. suaminye mana?


2. suaminye keje mana?

3. datang dengan suami ke? mana suaminye?

4. suami hantar ye......

soalan2 yang sering aku nk elak......soalan2 yang membuatkan aku pening utk menjawab....
juga.....

ia membuatkan aku rasa sedih...hiba...hingga tak terkata...


aku dapat info dr yg terdekat....ada warga Flextronics yang rajin juga membaca blog ku ini....

andai kata lah.......warga2 Flex itu terserempak dgn hubby ku.......cuba2 la plak anda ajukan....


1. akak/isteri keje mana skrg?


2. akak/isteri n anak2 sihat x?


3. baby dah berapa bulan?

4. baby dah pandai apa?


5. kirimsalam dgn akak/isteri ye.....


agak2nye apa jawapan dari dia ye........n mcm mana agaknye perubahan airmuka dia waktu mendengar soalan2 tu.......


nak sangat tau........feedback la kat aku.....saje buat hiburan....





Thursday, October 22, 2009

Cube utk mencari ketenangan.......

aku nk berehat......berehat utk tenangkan diri......

malas nk pikir semua masalah yang menimpa-nimpa.....

biarlah mereka bahagia dgn kehidupan mereka.......

hidup perlu diteruskan .....

aku boleh.......dulu boleh...kenapa sekarang tidak?



Wednesday, October 21, 2009

kenapa aku semakin parah??

aku tak tau nk mulakan mcm mana.....

tapi hati aku betul2 sedih dgn keadaan skrg.....sejak pagi tadi aku menangis.....aku tak tahan..knp ni..knp aku x sekuat dulu.....

aku confius dgn diri aku sendiri..........aku syg kan dia......tapi aku sedih sbb dia mempergunakan aku utk kesenangan diri dia.....kelmarin masa kite jumpa....dia menjadi seorang yg ganas.....dia sempat pukul aku di depan makl0ng, mkngah n ktaty.....perasaan apa agaknye yg ada dalam diri dia ketika itu.....

selepas kami jumpa, aku fikir aku akan berpisah dgn aman dan secara baik.....mungkin menjadi teman rapat.....tapi, sebaliknye bila semalam aku mendapat email dari dia yg begitu mengecewakan aku.....

dia salahkan aku keluar umah dan ambil barang2.........dia salahkan aku atas semua yang berlaku....dia kata, dia tak halau aku dn anak2 keluar dari rumah....knp perlu dia bawa aku balik....dia kata juga...aku yang buat keputusan lari dari dia....keluarga aku yang pisahkan kami....dia mengaku yang dia tak berharta dsb......tapi, aku buat dia mcm apa........

kenapa kesalahan tu di balikkan pada aku..................aku tertekan dgn semua ni....aku tak boleh bila aku dipersalahkan sdgkan dia yang patut rasa bersalah kerana curang pada aku.....

Ya Allah.......apa yang patut aku buat........semua org kondem aku......semua org salahkan aku....abis aku? aku nk salahkan siapa????

aku tak kuat........aku tak tabah mana.......aku nk lari.....nk lari dr keadaan ni semua...tolonglah pergi......tolonglah bantu aku....

aku xtau nk mula dari mana.........aku nk lupakan dia.......



Tuesday, October 20, 2009

Dugaan demi dugaan......

knp dgn aku ni............

berkali2 aku merayu supaya telefon aku......berkali2 jugak permintaan aku tu di ignorekan....

perpisahan kali ni, dibalikkan kesalahan tu semua kepada aku.......sedangkan dia yang patut rasa bersalah n cari jalan penyelesaian....

dugaan jenis apa kah Engkau berikan padaku ni ya Allah........

siapa lah yang dapat bantu aku tika ini....aku nk kehidupan ku yang happy seperti dulu.....knp jadik mcm ni.......

knp dia sanggup buat mcm ni kat aku..............



YE....PELUKAN TERAKHIR!!!

angan2 atau pun apa?

aku baru dapat info dr sumber yg mmg aku boleh percaya......

laki aku ada handphone lain selain hp yang sedia ada ni.......

punah!!!! aku dah tak akan bagi harapan kat dia........

dia saje nk gunakan aku...........selamat tinggal abang......

terima kasih.......



Pelukan Terakhir kami....atau ????

apa terjadi dgn semalam????

aku dah ready nk g dgn mak n ayah...tapi baru perjalanan bermula, tetibe dapat satu berita...bakal besan mak meninggal ....jadi kami terpaksa berpatah balik....

aku pergi dgn darwis, mak ngah, mak long n suhada(cucu maklong)....perjalanan pergi tidak ada apa2 halangan....cuma ada 1 ketika tu jek....tapi aku dapat handle dgn baik.....

kami sampai ke umah gp pada jam 1.30 tgh hari.....malangnye dia tak ada.....dia hanya tinggalkan surat...sedihnye akubila dapat surat tu ...n dia tgl kan hp sekali atas meja.....

motor ada.....aku cari sekeliling umah.....x ada...puas aku cari ni....x ada jugak....aku sedih, knp dia xnk jumpa aku n anak .....

aku berkemas dgn pertolongan wan dan kawannya.....dari JB dia dtg.......thanx wan...kalau korang x ada...aku xtau lah nk buat apa lagi....

aku xbole bawak semua brg2 ni naik kete sekaligus....xmuat....so, aku bercadang nk tumpang di rumah fazi....fazi balik umah jam 5.30 ptg...jadi terpaksalah tunggu....sementara menunggu, kami g umah ktaty.......lupa nk mention...ktaty datang jam 2 ke umah aku dan tolong aku berkemas....

6 ptg aku balik kembali utk angkat brg.....selesai jam 6.30 ptg...

dia x g keje, dgn alasan xde kunci motor n scan card....mmg aku yang amek...

kami jumpa......sebab dia ada di belakang umah...bertengkar jugak....tapi dgn bantuan ktaty....hati masing2 sejuk akhirnya.....

aku luahkan apa yang terbuku di hati.......

dan akhirnye....dia mintak maaf kat aku...aku ckp ni mungkin kali terakhir kita jumpa.....tolonglah faham apa isi hati aku.......aku peluk dia sekuat hati aku.......dia tarik aku masuk umah....dia tak lepaskan memeluk aku.......dia pujuk hati aku.....dia tenangkan aku....aku menangis sepuas hati aku dalam pelukan dia.....

aku sedih...........aku admit yang aku sayangkan dia.......n dia pun sama.....aku xbyk ckp sebaba aku byk menangis ......dia pujuk hati aku.....dia akan pikirkan jalan penyelesaian yang terbaik....tapi, dia ada ckp kat aku.....mcm mana kami nk bersama sdgkan seluruh ahli keluarga aku dah membenci dia....aku menangis dan menangis.......aku xtau nk buat apa.....

"abang tak akan nikah dgn perempuan tu...percayalah...abg sygkan sayang dn anak2...abg xpernah sentuh dia...." tipu!!!

aku mendengar tetapi aku tak tau nk kelaskan samada ia 1 penipuan atau pun pernyataan jujur dari seorang suami!!

kami bertolak lebih kurang jam 7.50....aku memandu dgn fikiran yang melayang.....buntu!!


Monday, October 19, 2009

Tolong Aku Serang DIA!! Laki aku lah....nk amek barang aku....kat GELANG PATAH

sape nk join????

huhuhu mcm banyak sangat barang.....sikit jek.....

tapi kan....saje bio dia malu...ramai yang tau.....aku geram tol la......




Nak pindah umah sewa aku??? Kurang ajo betul DUA EKOR ni!!!

aku dah malas dh nk nangis2 nih......

buat kering airmata jek........

biar r diorang nk kahwin.......aku lagi suka.....

biar betine sundal tu tau mcm mana hidup serumah dgn laki aku tu......sekarang dia tak akan nampak...sebab semuanya manis......banyak yang ditutup.....sebulan dua jek hidup sebumbung....ko akan rasa betina....

ko akan rasa ..... ni br bertemu buku dgn ruas......sama2 hangen!!!

aku akan ke Jb esok(isnen) amek cuti emergency.....nk amek brg2 aku kat sana....sebab yang aku dgr....laki aku ni nk angkot brg2 betina sundal ni ke umah sewa aku tu......xkn aku nk bg betina sial tu pakai brg2 aku......baju2 aku? t habis dia bomohkan.....bahaya2....

deposit umah pun aku nk amek skali.....mana bole dia duk sana aku punye duit!!!!

diorang ni x malu ke ek? aduhai.....aku yang malulah.......tapi kesian la.....selama ni kan, aku yang urus hal laki aku tu...sampai la bayar bil semua.....mcm mana la agknye lepas ni ek.....bini dia tu confirmla bodoh kan......operator kilang..(xsemua operator kilang eh).....ni nk nikah....ntah tau ke tdak prosedur2 nye......huhuhuhu

aduhai..............kuatkanlah imanku n cekal kan la hati aku......dia boleh buang aku.....pergi kat betine sial yang baru kenal xsampai 2 bulan.....dah gile pan*** betina tu lah tu......

betina ni plak dah tersedap main dgn batang laki aku ni.........tu yang berangan jek......agak laki dia xreti main....hahhahahhaha geram syial!!!

banyaknye aku menyumpah seranah.......astaghfirullah....





Sunday, October 18, 2009

KEPUTUSAN MUKTAMAD yang TERKINI!

dia akan berkahwin dengan permpuan murah tu..........

well3.....aku tak sempat nk upload story ari ni......sebabnya aku nk masuk keje pagi.....aku xnk rosakkan mo0d pagi aku ni dgn titisan airmata......

Jam 7 pagi aku bangun dan terus cari mak di dapur.......aku peluk mak.....aku nangis sepuas hati kat bahu mak.........aku bgtau mak, yang dia nk bernikah dgn perempuan tu bila abis edah permpuan tu........

mak tenteramkan aku...........dan sehingga kini, jam 8.50, aku dah stop nangis.....aku nk g keje dah........

see ya'




Saturday, October 17, 2009

Kata2 yang menyakitkan hati aku!!! part 4




salam.....
erm....sehingga aku tak tau nk kata apa lagi.......terima kasih kepada kawan2 yang banyak bagi aku sokongan moral........dan juga kata2 untuk aku kuatkan semangat....

pagi
tadi....mak cakap..."tabahkan hati,kuatkan semangat ko.....tengok mcm Abby, kuatkan semangat!" mengalir airmata aku....tapi cepat2 aku pergi dari dapur utk elak mak nampak titisan airmata aku.....

sesungguhnya, aku masih dihantui peristiwa i
tu..... kat tpt keje, aku sering teringatkan 'mereka'......aku caci 'mereka' dalam hati.....lebih2 lagi betina tu....betina tu pun ahli Avon....jadi aku akan teringat perkara yang berkaitan.....jahatnya akalku...

sebenarnya aku pelik.....aku ke yang bersalah? aku ke punca semua ni terjadi? jahat sangat ke aku? knp semua ni berlaku pada aku?


aku teringat kata2 betina tu......


"ko tu xpandai jaga laki sampai laki cari pompuan lain!!"

"ko kongkong laki ko dari berkawan dengan perempuan..kawan pun salah!!"

"sape suruh ko duduk jauh2 dengan laki ko....tu pasal dia cari aku!!"

"aku puas hati kene tangkap....knp? ko xpuas hati xdapat jumpa aku dan ko xdapat nk tumbuk aku?, xdapat nk lempang aku? ko xkenal lagi orang sarawak mcm mana...."

dan ini adalah sms betina tu bg pada hp laki aku......

"abang terlalu ikut sangat kata isteri abg, sebab tu dia naik kepala! patut la dia berlagak berkuasa, sebab semua kete n motor dia punya! knp? abg xboleh berdikari ke tanpa dia? kuasa kan pada tgn abg!"


bayangkanlah betapa aku sabar apabila menghadapi semua situasi itu...adakah kata2 itu dari seorang kawan yang ingin melihat kawannya bahagia? bukan ke itu kata2 yang meracun fikiran seorang suami terhadap isterinya...... kenapa lah dia sanggup bercerita baik buruk rahsia keluarga pada orang luar.....dia xboleh salahkan aku sekarang......sebab aku bukan bercerita pada pakwe atau teman lelaki.....dan dia yang memulakan segalanya.......setelah aku telan sendiri....aku pendam segala rasa sakit sendiri...

sepatutnye.......dia xboleh marah aku.....dia xboleh nk menuding jari pada aku.....kerana dalam keadaan sekarang aku bukan pesalah......
aku sedih......sepatutnye dia skrg memujuk aku untuk perbaiki keadaan.....tapi sebaliknye...dia memusuhi aku.......aku tau sebabnye .....sebabnye...betina tu dah terlalu banyak meracuni fikiran dia dgn keburukan aku dan keluarga aku......

knp baru skrg mengungkit kisah 7 tahun lalu? knp baru skrg? kerana skrg x ada kesalahan yang kau nk letakkan pada aku....jadi kau korek kesalahan2 lama? sanggup kau abg......


bagaimana tabahnye aku membina kehidupan aku pada 2005 & 2006 sendiri bersama darwis....begitu juga aku akan harungi kini.....november 2007 kau datang kembali menagih kasih kami.....kami terima .....kerana darwis.....kesian dia yang amat rindukan belaian kasih seorang ayah......2 tahun kau hilang tanpa menjejaki kami......tapi aku sebagai isteri.....terima kembali kau dalam hidupku.....

september 2005, sikitpun kau tidak menjejaki kami......2 tahun aku sebagai isteri menunggu panggilan telefon dari seor
ang yang bergelar suami....dari sehari ke sehari...jangan kan telefon....menjengah pun tidak....abg nk ulangi lagi ke kesilapan dulu?

rupenye xsampai 2 tahun bersama........perangai lain pulak yg kau bawa.....mungkin perangai ini lah yg dah serasi dgn hidup abg selama 2tahun tidak bersama kami.... bercinta.... bercinta... bercinta...hinggakan lupa ada anak yang baru dilahirkan dari zuriat abg......xsempat Dania pandai memanggil abg dgn panggilan 'ayah'........ntahla.....
abg tak nampak ke mata dania yang jernih tu?.....xnampak ke mata darwis yg sayu tu?

nk tau apa yg darwis katakan pada mak(ibuku)?

"mak....kite dah besar nnti kite nk kawin sekali je...kite xnk cari perempuan lain.....kesian ibu mak..." sekecil itu pun dah pandai menilai erti kehidupan........

kami tidak bercerita....tapi dia mendengar......




aku bukn nk menagih simpati.....tp hanye nk berkongsi cerita......biar mnjadi pengajaran pd kite semua......aku bersyukur ada anak2.....biarlah mereka kenang pengorbananku......dan menjaga aku di hari tua nnti.....



Friday, October 16, 2009

Aku berserah pada Tuhan......

aku tak berharap utk kembali........

tapi aku harapkan kata2 maaf dari seorang yang bernama suami......kata2 maaf yang cukup ikhlas yang lahir dari mulut dia.......ataupun cukuplah dengan menghantar sms kat aku....

aku tak boleh nk elak bila setiap malam bila aku menghadap monitor ni.......aku pasti akan menangis....aku sedih.....aku xtau nk buat apa bile aku sedih....x ada sape yang dapat tolong aku....

kenapa dia sanggup buat aku mcm ni.....sdgkan aku sayang dia.....
sedang aku menaip.........anak2 aku enak diulit mimpi yang indah2 di sebelahku.......kesian dania....kesian darwis....adakah dania kene mengharungi nasib yang sama sebagaimana darwis rasa dulu? harap2 tidak lah.....

perasaan dendam, benci, mcm2 ada dalam ruang fikiran aku tika ini.......kenapa wujudnye perempuan yang sebegitu perangainye? dia juga punya suami.....tapi kenapa dia xboleh faham hati seorang isteri............
tu dania masa baru dilahirkan.........di pangkuan suamiku.....masa tu baru nk azankan....aku plak masih di dalam operation room.....dan aku pun belum jumpa baby lagi masa tu......

sakit bersalin tak hilang lagi rasanya......keperitan menahan sakit tatkala nk bangun dari duduk....nk menyusukan anak dalam keadaan sakit...bersalin tu umpama bertarung nyawa untuk hidup......demi anak dan suami........sebenarnya semasa operation berlangsung....aku dah rasa sesak nafas, dada aku sakit sangat.......tapi aku tahan...aku tabah....aku ingat suami dan anak yang bakal aku lahirkan.......

Ya Allah....dugaan apa yang kau berikana pada aku ni Ya Allah.......aku redha.....jika bukan dia jodohku sehingga akhirhayatku.....tapi, kau berikanlah umur yang panjang untuk aku lihat kejayaan anak2 ku yang membesar tanpa ayah nanti......

29 November........adikku kahwin......apa yang patut aku buat? mesti semua orang akan bertanya mcm2......mesti semua org akan kesian kat aku.....tapi tolonglah......jangan kesian pada aku....aku boleh.....cuma aku akan rasa sedih bile nampak kegembiraan orang lain bersama pasangan masing2 dgn anak2.....sdgkan anak aku? ntahla.......

Ya Allah....kuatkan lah imanku.....tabahkan lah Imanku..............




Thursday, October 15, 2009

Ugutan dari Kulai!!

aku dapat sms daripada seseorang yang tak dikenali.......

caranye seperti mengugut aku.....dan mcm orang2 betina ni.....

apa patut aku buat ek?



Wednesday, October 14, 2009

Jalan2 ke TAMAN MAKMUR Kulai

aku nk cite nih......

aduhai....baru sampai rumah ni dari jb.....penat sangat2....

aku ada sesuatu yang nak sampaikan kat sini.........tapi aku tak terkata.....

cuma aku boleh kata....sampai hati dia.......lebih percaya kata2 betina yang baru kenal xsampai 2 minggu....

kerana kata2 betina tu...........dia maki2 aku tadi..aku tgh drive tadi..mcm2. kerana kata2 tu aku sedih sangat2....rupanye, aku jek yang berharap ......tapi dia tidak....

aku sedih sgt2 bila dia kata aku mcm2....dia kata keluarga aku mcm2....bahkan selama ni keluarga aku layan dia dgn baik......

aku ke Taman Makmur ptg tadi......bersama seorang kawan...perempuan lah......kwn aku tu free hair.....dan aku jumpa umah si betina bedebah ni.....

aku sempat jumpa jiran dia......masuk berbual....jiran dia byk jgak bercerita.....

mmg di akui jiran dia tu....yang betina ni seorang yang berlagak.....garang....bengis dan sentiasa nk menang....yang paling penting, akak tu cakap "lawa lagi awak dari dia" muahahhahha

umah betina tu bertutup rapat....mcm xde orang.....

itulah...aku otw balik muar, laki aku ni tel cakap aku dah pandai xpakai tudung.....x ke aku hangen? aku pakai tudung.....sape boleh jadik saksi aku yang aku pakai tudung hari ni??? Sara, ida, Sue dan Besek.......4 orang....sah ni, cukup saksi lau g tangkap org berkhalwat....oppss

sape lagi yang sampaikan msj ni pada dia kalau bukan si betina tuh.......mungkin dia ngendap la...betina tu mana kenal aku...jadik dia kata la kawan aku tu aku........babi kan?

dah la! jiwa aku makin sakit la.......makan hati.....



Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon