Followers

Friday, April 30, 2010

CONTEST HARI IBU


Salam......

jeng jeng jeng....

cpt3...nanti dah kul 12 xdpt nk join c0ntest!!!

nk join x? sempat ke? ah xpayah la wei......

tapi aku nk suh darwis join jugak......masalahnye, dia plak da tdo...

my m0m....

Hjh R0siyah Hj Suratman berumur 56 tahun genap pada 14 April yang lepas...

seperti yang adik syg aku *syg syg syg..... huh aku jek yg syg dia* huhu cerita kat dalam contest dia la kan....mmg semuanye benar benar belaka....cerita dia kat sini la... dekat situ pun ada jugak...

aku nak tambahkan lagi ni, mak mmg tabah....

ketabahan mak disokong kuat oleh anak2 nye jugak yg lancang2 mulutnye...

menangis, sian tau...9 tahun!!! dihina!! dicerca!! semuanye....tapi, mak tetp tabah!! caiyok!! bukan semua org boleh tahan dgn tuduhan yang sememangnya terjadi krn Qadak dan Qadar Tuhan.

erm.....kehidupan keluarga kami dulu, x semewah ini....skrg pun kami masih bersederhana.

dulu, mak dan ayah mengajar.

balik dari sekolah.....kul 2 ptg....mak n ayah akan ajak kami adik beradik ikut mereka.... g mana? g kebun mak kat bakri. mak n ayah noreh getah kat kebun yang sekangkang kera tu...

sementara mak n ayah noreh...aku, hafiz n hanif akan angkat getah beku. pungut yang ari sebelumnya punya hasil....hani? dia apa lagi...main lompat2 kat atas pondok la....tu jatuh parit...wakakkaka

masa tu getah mmg mahal......kitorang mak bagi sorang rm5...agaknye r... x ingat la... tapi ada la upah....sian kan....

mana ada cikgu yang nak buat tu semua skrg????

sebelum mak noreh getah, mak pnh buat batik tulis tangan.....

pakcik ada kilang Batil Alpha masa tu......jadiknye, malam mak akan g canting batik....masa tu aku kecik lagi.... nk colour bunga pun mak x kasik...

mak mmg kreatif, tapi mak pelik....knp ank2 dy xde yg kreatif...huhuhu

masa keje kat kilang batik tu la.....adik aku ni, si hafiz...masa tu kecik la lagi...hani confirm la xde lagi....hafiz boleh gaduh la plak dgn anak jiran nenek aku yang dkt2 dgn kilang tu......

ala, adik aku just cko "kiki pencuri, kiki pencuri" huhuhuhu

nk tau? mak kiki serang mak aku daaaa.....

sudahnya sian hafiz kene marah dgn mak.....huk huk huk huk....mak syg anak2, tapi, mak terpaksa marah sbb nk puaskan hati org tu....huh. busuk punya org

skrg....... mak dah pencen. amek option.

mak jaga anak2 aku yang nakal bagai tu kat umah sementara aku keje....

sian mak.....dgn masak kan ayah lagi....huhuhh aku nk jugak tlg mak cr kan org yang nk dtg umah jaga dania....tapi x ada lagi.

huhuhuhu........byk lagi cerita mak aku yang aku xboleh nk titipkan lagi....

mmg sadis2 semuanya.....

sadis jugak cerita hidup aku.......

apa pun, aku BERSYUKUR sgt2 sbb ada mak!!!

alyn syg mak!!!




  • upload gambar korang bersama ibu tercinta. (done)
  • marilah join dgn klik di sini
  • buat 1 cerita lucu, manis atau ape je tentang korang bersama ibu tercinta. (done)
  • korang wajib letak nama entry untuk contest nie "CONTEST HARI IBU" (done)
  • hanya 1 gambar dan 1 cerita dibenarkan untuk seorang peserta.
  • link blog saya dalam entry korang.
  • wajib jadik follower. (done)
  • harus penuhi semua syarat di atas
  • jgn lupa ltk kn pic di atas dlm entry (done jugak)
  • tarikh tutup penyertaan : 30 APRIL 2010
  • YANG PALING PENTING, pemenang bagi contest nie akan dapat RM100.00










Friday, April 23, 2010

PRUMy Child cover utk anak dalam kandungan lagi....PERTAMA di DUNIA!!!

insurans pertama dalam dunia.....,
yang memberikan perlindungan insurans dari dalam kandungan lagi.

PruMyChild_Banner

Siapa yang layak melanggan insurans ini?
- Wanita mengandung yg berumur 18 ke 45 tahun
- Kandungan 18 ke 35 minggu

Apa yg PRUmy child cover?
- Pregnancy Complications / komplikasi mengandung
- Death of foetus, child, and mother / kematian fetus, anak dan ibu
- ICU / HDU for premature birth
- Incubation of new born
- Hospitalisation due to congenital conditions / kemasukan hospital kerana penyakit konginetal

illness

Selain itu, plan ini juga memberikan plan pendidikan utk anak2.....bermakna tabungan bagi anak2 bagi tujuan pendidikan.....


SO???

Tunggu apa lagi????

Inilah saatnya........

PRUDENTIAL adalah insurans yang PERTAMA menyediakan perkhidmatan ini!!!!










Wednesday, April 14, 2010

ALYN SAYANG MAK!!!!!!


HAPPY BIRTHDAY TO MY M0M!!!!! SAYANG MAK SELALU....... SESUNGGUHNYA, AKU TAK TAU MCM MANA KEADAAN HIDUP AKU TANPA MAK DAN AYAH......




Friday, April 9, 2010

Ulangtahun Kelahiran aku...

HAPPY BIRTHDAY TO ME........

THANX SGT2 SPE YG MENGINGATI AKU.....

HUHUHUHUH.....DAH TUA LA....



Thursday, April 8, 2010

aku nak aku tau...apa aku merepek ni?

salam............

erm.....

selalunye JOHOR akan public holiday ari ni.....

utk pertama kalinye kami x menyambut pada tahun ini.....

erm.........sbnrnye aku xde topic....

cuma, aku nk ckp....

Jgn mengaku sayang kalau diri x tau mcm mana nak tunjukkan.....

tu jek!!!

hargai apa yang dah dimiliki.....




Wednesday, April 7, 2010

Ulangtahun perkahwinan??? penting ke lagi?

7 APRIL 2010

Sepatutnye...hari ni hari gembira aku.....

tapi kenangan hanya tinggal kenangan....

ULANGTAHUN PERKAHWINAN aku yang ke 8

aku xpernah pun impikan apa2 bila tibe tarikh ni.....

ntah la ek....

apa pun, semoga dia bergembira kat sana....

aku xkn doakan apa2....yang baik atau yang buruk...

biarlah dia yang tau apa yang sepatutnye....

utk kejadian yang 'tu' .....Tuhan dah tunjukkan kebenarannya....

jadi kite tau siapa yang salah dan benar....

cuma dia yang xnk akui kesilapan sendiri dan ego

apa pun, aku xnk sedih utk menghadapi hari esok......

sebabnye aku dah ada,

DARWISY dan DANIA

I LOVE BOTH OF U!!!








Tuesday, April 6, 2010

Selendang baru.......

SHAWL BATU

ADA PELBAGAI WARNA...
**warna di gambar hanya contoh

HARGA ISTIMEWA BAGI YANG MEMBELI SECARA PUKAL

HARGA TIDAK TERMASUK KOS PENGHANTARAN










jom r cuba style baru..........



Sunday, April 4, 2010

Gastric pain!!!

aduhai.......

knplah gastrik aku kali ni lama sgt nk baik.....

kul 4pg 4hb april barulah aku rasa betul dah ok.....

sakit lain plak yang aku rasa......adus.....

aku pun xtau apa puncanye....

mungkin sbb aku ada makan ubt tahan sakit 2 hari berturut2 tu kot......

mandai2 aku jek amek ubt mak aku n makan.....

abis tu....aku sakit kepala bagai.....aku pun amek jek r....huhuhu......

sudahnye aku yg kene....

xpun, aku makan buah mangga......tapi dlm kuantiti yg amat sikit, sbb aku beringat yang aku ada gastrik......

apa lagi ye kemungkinan2 nye.......

ntahla....




Friday, April 2, 2010

lelaki semua sama ke??

setelah lama aku duduk diam dgn memerhati......atau lalai? lalai? sesuai ke perkataan tu ek?

lama ni aku nk pikir, apa perkataan yang patut aku letak....ah!! lantaklah!!

mak ada pesan, "jgn keluar mulut buaya, masuk plak mulut naga!!" huhuhu

kalau dah namanye lelaki......semuanya sama la....

baik dr sengaja atau yg tidak disengajakan......

aku pun tak kata yg adik2 aku terkecuali.......dah namanye lelaki kan?

tak banyak, sikit mesti ada yang sama.......walaupun mereka kata, tidak.....

dah 3 ari aku tak bawak handphone g keje.....knp?? ntah ek....

malas pun ada.....aku nk cuba hidup tanpa handphone plak skrg lah.....

huhuhu...konon!!!!

sdg aku menaip ni....Dania tgh sibuk bukak cosmetic bag aku.....lantak lah dia nk buat apa....

nk make up agaknye.....

aku sbnrnye tak ada apa nk ckp..... cuma aku geram dgn keadaan aku skrg.....

dn aku xtau nk citer kat sape.....

even kat blog pun aku xboleh bukak cite ni....so??? telan sendiri jek la...

itulah dia.....pandai betul si tupai melompat sana sini......

sdgkan org yang aku pikirkan ni happy kat sana dgn '................. dan ...............' aku lak?

sibuk pikirkan dia yang g keje ke tidak? sihat ke? knp x sms? knp xtel?

itulah......dulu dah pesaan, jgn berani2 berumah di tepi pantai........

eh!! nak jugak kat pantai....sudahnye?? aku yang sedih sendiri....

nk buat mcm mana kan???

biarlah 'mem' menang...............memang hak nye yang mutlak!!!

huhuhu.....apa ke jadah aku merepek ni.....

k lah dulu...aku chow!!

yang pasti,

AKU tetap AKU




Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon