Followers

Thursday, March 3, 2011

Puteri ku Sah diagnose Leukimia....



Rambut Nia dah mula gugur sikit........
inilah dugaan yang aku takut sangat nak hadapi......
Ya Allah, kuatkan lah semangatku.....
kuatkan lah semangat Nia......
Roslinda Hani Ramli, Rafirul Hanif Ramli doakan Nia......Nia mesti Kuat Semangat!!
Ibu kene Tabah!!
16 minutes ago · · ·
  • Dean Azhar likes this.
    • Huzaini Suman sabar mengahadapi dugaan dr DIA....
      15 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli ni lah yang ummi paling takut nak tengok..
      1st masuk wad tu pun dah takut tengok kawan kawan dia macam tu...
      nia,nia janganlah gugur rambut dulu...
      ummi nak jumpa nia yang sama ummi jumpa dulu...huhu
      15 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli saat ni lah aku pun takut........
      13 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli alah,siannye nia......:(
      12 minutes ago ·
    • Rafirul Hanif Ramli kena terima kenyataan..rambut boleh tumbuh...nyawa nia lg penting...ni semua utk kebaikan dania jgk..sabar...
      12 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli Nia.....kite nk potong rambut dy pun susah....
      skrg dy nak ikat rambut....dulu langsung xnk....
      dy mcm tau jek....
      11 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli dy sihat x hari ni
      11 minutes ago ·
    • Rafirul Hanif Ramli jgn risau kak lin..nnt rambut nia leh tumbuh lg...asalkan nia sihat dan nakal mcm biase...
      10 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli Nia sht......dy dtg kilang td ikut mak....
      htr buku dy....
      esokpg2 kul 5 lebih aku dah bertolak g jb....
      9 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli rindu dia...:(
      3 minutes ago ·


Salam.....Kawan2....

Pu3 ku yang tersayang.....telah disahkan menghidapi Leukimia.....

7 Feb 2011 : Result darah dari Elizabeth telah keluar dan Doktor suruh segera rujuk HPSF

: Nia admit HPSF bersama Ibu

8 Feb 2011 : 3ptg Pakar slow talk dgn Ibu yang Nia perlu dibawa ke HSI sbb darah Nia telah nampakkan symptom2 Leukimia...

9 Feb 2011 : 6.30pg Ibu n Nia naik Ambulans ke HSI

: 11.30pg Nia masuk Bilik Rawatan utk amek sampel Bone Marrow

12 Feb 2011 : Ibu, Ude, Angah dgr penerangan dari Pakar Dr. Hadibiah tentang sah Leukimia

17 Feb 2011 : Nia jalani 1st kemo (IT) masuk terus ke tulang belakang. utk elakkn virus cancer serang terus ke otak.

18 Feb 2011 : 3.25ptg Nia masuk OT utk Insert CVL

: 4.25 Nia keluar OT, ibu ada teman Nia masa tu.....Mak dgn Wan pun dah ada....

19 Feb 2011 : 1st chemo utk Nia selama 6 jam...

21 Feb 2011 : Nia dah boleh discharge

22 Feb 2011 : 1st injection ASPA....

25 Feb 2011 : 2nd round chemo 6 jam....ibu bertolak dgn mak ke JB kul 6.15am.. sampai Muar balik lebih kurang jam 9.45mlm... penat ibu...hanya utk Nia sayang.....

1 Mac 2011 : 3rd ASPA kat HPSF sangat2 mengecewakan.....

Kawan2.......

tolonglah doakan pu3 saya......sungguhnya saya amat menyayangi Nia.....

Hati ibu mana yang tahan kalau anak nye sakit dan meminta tolong bila dicucuk jarum...

sesungguhnya kuatkanlah Semangat aku utk hadapi segala dugaan Mu ini Ya Allah...








8 comments:

MissB said...

Semoga adik nia cepat sembuh. InsyaAllah. Amin.

R LEeN said...

thanx missB
doakan ye kesejahteraan Nia

precious innocent said...

sesungguhnya u insan yang tabah.

*tahan air mata*

-MamaEmma®-

R LEeN said...

mama emma.....
doakan Nia....
airmata saya dah x terkeluar lg....

aenareal said...

Byk kn Bersabar..

Semoga Nia Cepat Sembuh..Amin

karipapsayur said...

Alyn, lebih setahun jugak sy x melawat blog alyn. alyn jrg2 update entry tahun lepas..

Harini dtg, baca Nia sakit pulak.. Igt Alyn, Allah uji kita sbb Dia tahu kita bole hadapinya dgn baik Alyn.

Jaga diri.

R LEeN said...

thanx kwn2....

kak karipapsayur......
mmg lama sy mmnyepi......
xde idea....n mungkin sy xd apa nk dikongsi.....
selain bz dgn ank2
doakn sy tabah

shahril said...

salam semua… sebenarnya punca utama semua jenis kanser adalah kekurangan Vitamin B17/Amygdalin… boleh buat search di google pasal ubat B17 nie adalah penawar/ubat kepada semua jenis kanser tak kira tahap brape pun.. B17 nie tggi dalam biji aprikot, biji buah2an berry mcm acai berry, burberry, anggur, epal, kacang hijau, ubi kayu, daun sireh, daun belalai gajah, keladi tikus… tu sbb org2 tua dulu kadar kanser sgt kurang sbb mereka mengamalkan makan ubi kayu, daun sireh, ulam2an, keladi.. kita skrg mmg xmakan atau kurang makan bnda2 mcm ni, tu yg kanser terlalu tggi dlm zaman kita… sesiapa yg ingin mendapatkan ubat kanser iaitu B17 + Bromilin + Graviola… boleh hubungi saya 019-9362993, atau emel di hubby_sr@yahoo.com atau join group facebook ‘PENAWAR/UBAT KANSER’.. sesuai utk merawat semua jenis kanser tak kira tahap brape… InsyaAllah boleh sembuh sepenuhnya dlm masa 2-3 bulan sekiranya mengikut tatacara yg betul…. utk mendapatkan maklumat lebih jelas, boleh cari group di facebook 'PENAWAR/UBAT KANSER', dan join group tersebut...

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon