Followers

Thursday, August 25, 2011

knpla ada manusia yg mcm ni ek???

mlm tadi ada email yg xdiundang masuk ke email aku......
aku bukannya nk bukak pekung diri aku...tapi aku rasa aku geram!!!!
tapi aku xboleh nk buat apa dgn lelaki ni.....
ikutkan hati aku mmg aku bunuh je......


LELAKI TU BG SY EMAIL MLM TD,(stlh sy forward gbr2 nia sakit)

Hey Sial,hidup lagi Engkau….!!!!!.
Baru sekarang engkau nk menyalak mcm “Anjing”…!!!!1.
Dr arwah masuk hospital ismail….hospital muar & mnggal,baru kau nk menyalak.
Selama ni,arwah masuk hospital ismail,hospital muar(nazak) & spai mnggal….semuanya aku dngar dr
Mulut org lain.baru skg kau menyalak mcm “Anjing”.

Kau memang Sial…!!!.

AKU REPLY :

Alah ngaku j r mus, ko tu mmg suka nia xde....
Ko xpyh canang 1 kilang la ank ko meninggal....
Xpyh nk raih simpati la ank ko meninggal....
Sbb ko xlayak pun utk nia panggil ayah!!
Kalau ko betul la ayah, ko akn dtg...ko akn tanya bile nk kbumi smua....skrg ni, ko suka la kan....
Hey mustaffa!! Ko ni....mmg bangsat tau x!
Dah la xhirau ank...tapi nak menyalak mcm anjing!
Sblum ko kata aku ni anjing.....ko cermin dulu diri ko

DY REPLY BALIK :

Hey anak gampang.
Lau lu btul2 kluar dr puki mak kau....
Jpa gua kt gelang patah.
Lau kau dayus...engkau & adik beradik kau memang anak gampang..!!!!!!
Aku tggu kau sbg leleki.
Sorang dgn serong....

BILA PANAS DGN PANAS MCM NI LAH.....AKU REPLY LG :

Eh eh...bodoh syial ko ni.....yg lelaki tu, ko!
Bkn aku bodoh.....yg dayus tu pun ko.....
aku puas hati jaga nia dr lahir smpi dy hembuskan nafas yg terakhir.....aku amat puas hati....
InsyaAllah, nia akan tunggu aku di pintu syurga....
Ko tanya ustad plak, klu ank yg xpnh jmpa ayah......dy nk x tgu kat pintu syurga?????tmbh lg, ayhnye tu bg nafkah pun nth pe2

BALASAN :

Kesiannya engkau.
Aku x nk ckp byk....
Aku tggu kau hari sabtu ni.
Lau kau betul2 ada bapak,bkn anak haram & btul2 kluar dr puki mak kau...
Aku nk kau & aku jpa sorg dgn sorg.
Alang2 Nia dh x ada,biar aku skali x ada.
Dgn nama Allah swt,aku cabar kau Sial.
Jk kau x dtg....kau btul2 "A.N.A.K H.A.R.A.M..!!!!!!.

AKU REPLY :

Aku x ada sebab nk jumpa ko!
Dn ko x penting utk aku!
Sorry, yg anak haram tu, ko!
Dahla mustaffa.....aku mmg xperlukan ko...
nia tu, mmg seorang anak yg cerdik.....
Dy tinggalkan aku, sbb xnk aku n keluarga ssh hati bila nk cr kan wali bila dy nk nikah nnti....sbb dy tau, wali dy tu mmg x berkelayakan....
Arrrgggghhhh ngantuk!
Slmt mlm la mustaffa....aku nk jumpa ank kesayangan aku mlm ni...


DY REPLY :

Ala....mengakulh kau ni anak haram...!!!!.
Aku x harapkn spati dr org mcm kau.
Dhlh....kau mintalh spati dgn kwn-kwn kau.
Aku bkn ckp sombonglh....lau kau ni dibagi "free"skalipun..
Aku x hinginlh...
Muka mcm kau ni,bayang2 kau pun aku x bleh tnguk.
Lau aku thu mak bapak kau jpa dgn mak aku utk cptkn pnkahan,
Dh lama aku batalkn.
Btullh kata adik aku & sdara mara aku....
Aku ni mkn "kelapa yg dh dtebuk tupai".
Sblm nk kata aku,kau cermin diri kau tu...


AKU REPLY :

Subhanallah.....










47 comments:

mama iris said...

astaghfirullah................sakit dada baca...bertabah ye kak...

Anonymous said...

ish2........bodonhnyer jd lelaki mcm tu...!!1
k.alyn,buat xtau jer...lg k.alyn dian lg die sakit ati....so,biarkn die sakit ati..die mmg layak untuk "sakit ati" sbb da byk ati yg die sakiti...
ish2.......terkejut bc email die..
ader gak lelaki bacul cam tu~~

kayyana said...

Astagfirullahalazim.. semoga die dibukakan pintu hati untuk bertaubat.. alyn, tabah ye.. teruskan hidup dengan kenangan dania.. take care ye dear...

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

subahanallah....moga lya di lindungi oleh ALLAH

:: Mrs.Eady :: said...

mcm ni la dik or kakak ni..?
org mcm ni kiter jgn lawan balas ckp...biar la dia e-mail ke sms ke call ke jgn layan sebab kalo di layan kita sendiri akan sakit hati..

mmg susah utk tak layan or tak jawab sebab kita pun nak lepaskan geram kita tapi kalo kiter jwb serupa mcm dia kita pun tergolong mcm golongan dia...

bila dpt just delete jgn baca sedikit pun,if sms pun sama...just do that..kuatkan semangat,zikir bnyk-bnyk utk redakan hati yg marah itu...

lain dari tu salam takziah dari kami sekeluarga..

Anonymous said...

Salam Ina,

Sungguh tak sangka wujud manusia hati binatang macam tu.. Banyak kan bersabar dan ingat Allah , jgn dilayankan. Ina masih dlm tempuh berkabung kehilangan anak tercinta . Biar kan dia dgn kata-kata kesat nya , jgn dilawan dgn kata-kata kesat juga. Nia pasti tak suka ibunya begitukan..

Yang pasti , kuatkan jati diri , byk2 baca quran dan berdoa. Ina masih ada abang Nia untuk dididik dan disayangi- Ingat setiap yang berlaku ada hikmahnya dan ada balasan setimpal yg Allah janjikan. Salam

princessofsun said...

salam, jgn dilayan email2 gitu.. lantakkan dia.. org tak berapa cerdik mmg gitu..

semoga akak terus tabah yer..

Stubborn Lady In the House said...

whatttt the fisshhh!!!!!!!

eila's roy said...

sabar la kak... akak dah xde ape2 kaitan dengan die lagi kan... kalau xde akak abaikan jela... saya tau akak mampu besarkan abang dengan kudrat akak sendiri... xpayahla akak nak pening2 fikir pasal dia lagi... kalau die sms ke email ke ape ke... akak x payah layan... lagi satu bagi saya akak buatlah under cover report untuk diri akak sendiri dengan menyatakan sebab akak diganggu oleh dia.. sekiranya ada apa2 yang berlaku ada pihak yang boleh bantu akak... saya sekadar bagi cadangan.,,

mamashikin said...

kak,
bersabar yer..ada juga lelaki mcm tu atas dunia ni,tak pe kak.. Allah tu maha mengetahui..kalau dia tak dapat balasan di dunia, di akhirat takkan terlepas kak..

kak tak payah nak amik kisah pasal dia sb dia adalah sejarah bg akak..yg pnting skrg, akak dah ada nia..yg menunggu di pintu akak di pintu syurga...

MaMa_AdHa said...

ya allah kak. kuat betul dugaan akak. banyakkan bersabar ye kak. saya pernah tengok mak saya lalui seprti ini.
alhamdulillah emak berjaya membesarkan kami 3 beradik. tapi apakan daya kini tinggal kami 2 beradik setelah arwah abang meninggal. Tapi mak tak patah semangat mak bangkit semula. harap akak pun sama.
Amin.

Nurul Aini said...

Tak senonoh betul seorg lelaki bole keluarkan kata2 keji di bulan yang mulia ni.. mcm takde rasa keinsafan di hati dia wpun setelah kepergian anak tersyg..

Makbed said...

tak terkata..

patutnya leen diam je. jangan layan lansung. pasni jgn layan tau. bersyukurlah yg awak dah bebas dari cengkaman lelaki durjana itu.

Anonymous said...

salam kak,
sedihh sungguh sy baca kisah akak...serius mmg nagis..dan bila hr nie baca blog akak, x sangka plk..tergamak seorg bapa / suami dan anak ckp begitu kan..dia sedar ke yg dia dilahirkan dr mana. Malang sunggu ibu bapa dia dpt anak seperti dia...tiada pendidikan agama sungguh (tu penilaian sy). Sesungguhnya nia adalah insan terpilih. Mgkn btl kata akak, Allah ambil nia kerana mgkn hal seperti ini dpt di elakkan kelak..hanya Allah akan balas segala perbuatan bapa berhati binatang itu. Cuba la di bln ramadhan nie kita insafkan diri...nie tak..sedih arwah di alam sana sbb punyai bapa mcm nie...

~From : siti PJ~

ummi nia said...

mengucap pjg sy baca entry nie kak..biarkn dia trus-trusan menyalak..akak jgn layan..

Anonymous said...

Biase ahhh die msti ada masalah jiwa la tu..hahaha..anggp je mcm xpenah kenal die..xyah layn..btl ckp eila's roy tu wat report polis..utk keselamatn diri..byk bersabar ye..Allah suka sgt kat org yg byk bersabar nie.

amaniammar said...

Salam sis...


betul ckp eila roy...buat laporan..
setiap sms,email simpan dan print out...evidance di muka pengadilan..
org cm gini dunia mgkin terlepas kita tgk dan lihat di hari kemudian...

mula le hati sy yg baran...
menutup kesilapan sendiri..sebenarnya mengaibkan diri sendiri....

DOA org teraniayai PASTI diMAKBULkan ALLAH...

Zefa said...

as salam.. sebenarnya dia MENYESAL.. percayalah kak.. dia MENYESAL sebab xjmp arwah, x bg ape2 kat arwah... sekarang ni.. saje mencari salah akak.. dia menyesalsb xjalankan TANGGUNGJAWAB. lelaki kan ego.. so, dengan cara ni je.. dia tunjuk yg dia sbnarnye nak bertanggugjawab seolah2 nak tahu pkembangan arwah. tapi sebenarnye..TIDAK. yg ada sekarang ni cuma penyesalan. akak xpayah jumpa dia. sb akak xde ape2 mslh kan, kalau dia rasa nak jumpa akak, bia dia dtg sendiri kat akak. saje dia mencabar akak dtg jmp dia. just ignore la kak..


semoga akak tabah, selamat hari raya maaf zahir batin..

Anonymous said...

Salam...

Terkedu saya membaca bait2 kata lelaki yg tak layak dipanggil lelaki pun... Senang lepaskan tanggungjawab.. senang lepaskan kata2 .. senang lupakan segala kisah manis.. yg nampak cuma hati yg keras yg tak menentu marahnya ... tak tahu apa yg tidak puas hatinya.. Sedangkan awak yg perlu ada rasa ketidakpuashatiaan itu... Bukan dia...

Dia melepaskan tanggungjawab yg diamanahkan oleh Allah.. Mmg tidak selayaknya menjadi ketua keluarga jika berperangai dan bersikap ego yg melambung sebegini..

Bagi lelaki seperti ini.. dijentik kekurangan dan kelemahan.. mmg akan rasa tidak puas hati yg berpanjangan.. Bagi dia.. kesilapan dia kecil.. dan hanya nampak hanya kebaikan yg dia rasa dia terlalu baik dah buat terbaik utk keluarganya.. Yg menilai hanya diri awak, keluarga sekeliling.. dan Allah SWT..

Lelaki sebegini, tidak akan terima kekurangan dalam diri dia.. bermegah dengan kelebihan dari sifat kejantanannya ... Yg mana saya sebagai pembaca melihat.. tidak ada sedikit kelebihan dari diri lelaki ini.. pengorbanan itu ada [ketika saat2 kita menghargai pengorbanan itu].. tapi keistimewaan sebagai lelaki yg menjadi tonggak utk digelar sebagai ketua keluarga adalah tidak sama sekali...

Bagi pendapat saya.. tidak perlu utk awak menambah kesakitan dan keperitan ... biarkan dia dengan sms2 dia.. org sebegini.. dibalas satu.. seribu perkataan klu boleh nak diucapkan... sebabnya ego lelaki yg rasa dia saja yg betul.. org yg menunding dia dengan seribu kesalahan .. langsung dia tidak ambil kira... Abaikan saja.. berdiamlah.. itu sahaja cara terbaik utk melegakan hati sendiri.. dari berbalas2.. tak akan ada kesudahannya.. malahan katanya pula tidak sanggup kita dengar..

Bertabahlah awak.. banyakkan istifar jika dihujani dengan kata2 nista dan cercaan lelaki ini.. Sesungguhnya saya yg membacanya amat rasa kekecewaan kerana ada juga lelaki yg sebegini...

Insyallah .. Allah maha adil.. teruskan hidup awak ... Sesungguhnya awak seorang yg terlalu tabah menempuh segala2nya.. Tidak semua ada kekuatan utk berkongsi kesedihan hidup dengan org2 lain... melainkan org yg benar2 layak utk diceritakan...

Cerita yg disampaikan awak ini.. membuatkan saya sedar.. Lelaki sebegini sebenarnya wujud.. Wujud utk mempersendakan hukum agama.. wujud mempersendakan institusi kekeluargaan.. wujud untuk mempermainkan hati wanita...

Meluahkan kata2nya yg penuh dengan perasaan yg dendam sehinggakan melibatkan maruah keluarga.. amatlah terlalu biadap... Yang lelaki ini tahu.. hanyalah melepaskan kemarahan ...

Sesungguhnya awak kehilangan lelaki ini adalah satu kehilangan yg menyempurnakan hidup awak.. Namun kehilangan anak.. mmg pengalaman yg tidak dapat ditukar ganti perasaannya.. Segala hikmah pemergiaannya walaupun memeritkan hati kita.. tapi sesungguhnya perancangan Allah amatlah tersusun.. Mudah2an .. kehidupan hari2 mendatang awak akan memberikan satu fasa yg baru.. mendapat keberkatan dunia dan akhirat.. dan dipermudahkan utk mengharunginya.. Insyaallah...

Bertabahlah.. dan bersabarlah...
Sesungguhnya rintihan hatiorg2 yg teraniaya sebegini .. pasti didengari oleh Allah.. Mintalah ketenangan hati dariNya.. Insyaallah.. Allah itu Maha Adil.. Adil seadil2nya...

Ikhlas,
As

Anonymous said...

buat je report polis. kalau jadi apa apa pada puan dan anak... tau la polis nak carik siapa. ugutan orang macam ni tak boleh di ambil mudah.....

Anonymous said...

Salam kak...

Saya sedih baca kisah akak...semoga Allah SWT berikan petunjuk & hidayah kepada LELAKI itu.

Saya harap akak tabah,redha & sentiasa dekatkan diri pada Allah SWT. Semoga kehidupan akak selepas ini akan kembali normal. Nia tetap menantikan kehadiran akak nanti di pintu Syurga....

Salam sayang dari saya & Insyallah saya takkan putus mendoakan kesejahteraan akak sekeluarga...

Anonymous said...

salam....saya baru folo blog ni....sedih dengan pemergian dania. tapi...lagi sedih bila baca en3 awak hari ni. pedulikan dia...nampak sangat kedayusan dan keegoan yang membangangkan diri dia sendre. jangan dilayan orang yang sakit jiwa macam tu...nanti kita pun sakit jiwa sama. ingat satu jer..Tuhan tu Satu. siapa yang buat onar, dia yang akan rasa. sekarang dia dah rasa la tu. nak mengaku malu...ego masih tinggi.

sabar ja lah ya.

Izah Radzi said...

Tiada kata2 utk diucapkan..dan LELAKI INI, tiada ketegori utk di letakkan..bsbr la wahai ibu..sesungguhnya kau mmg seseorg yg kuat..

Anonymous said...

salam kak..

jgn di layan jantan mcm tu kak.. buat skt hati je..
smoga tuhan turun kan bala buat laki mcm tu ..akan ada pembalasan utk org mcm tu..
sy akan doakan yg terbaik utk akak.. dan doakan yg jantan tu x ganggu lg idup akak dan terima balasan yang setimpal....
satu hari dia akan MENYESAL dgn apa yg dia ckpkan..

Mommy Fara said...

Lelaki itu sangat tidak matang dari segi pemikiran. Mesti awak sangat-sangat menyesal bila pernah menjadi suri hati dia suatu masa dulu.

Saya setuju komen Eady. Orang yang tak matang macam lelaki itu, lebih baik dibiarkan. Kalau dilayan, gila isim dia akan lebih menjadi.

Walau apa pun, saya kagum dengan ketabahan awak. Pasti hikmah terbaik akan awak peroleh satu hari nanti.

=D

Saya senyum bila baca balasan lelaki itu. Saya rasa awak menang. Dan saya rasa, awak sebagai wakil wanita berjaya membuktikan yang kita lebih pandai berfikir dari golongan manusia bergender lelaki seperti lelaki itu.

Anonymous said...

Salam kakak.

Better kakak buat laporan polis supaya diri kakak and ank2 lain tak di apa-apakan nanti.

Lelaki kak, ego tinggi. Dia sebenarnya dah takde sape2. Tu yang meroyan. Tak hairan lah kalau kita dgr cerita BAPAK TOLAK ANAK DALAM KOLAM IKAN, BAPAK SEMBELIH ANAK dan banyak lagi.

Take care kakak. Allah maha mengetahui. Allah tempat kita mengadu. Allah Maha Besar.

Semoga diri kakak dan sekeluarga dilindungi. InsyaAllah. Amin.

Selamat hari raya kakak.

Anonymous said...

kak bia je la die nye email masuk bape banyak pun... kalo die kate akak anak haram ke ape ke xde rugi nye... nak sakit ati ngan die tu xfaedah.. xyah layan la email die lepas ni... demi anak akak yg lagi sorg ni, bia kan je.. xyah jumpe.. skarang ni x puas ati ngan org mcm2 boleh jadi...

missbby said...

salam, saya pun rasa sakit dada baca segala tulisan tu..Tak sangka eh, tapi biarlah..Kalau itu cara dia, biarkan..Prinsip saya senang, jangan dilayan..biarkan dia dengan cara dia ye..Sabar banyak-banyak..

Anonymous said...

Mmg melampau lelaki ni..sbnrnye mmg dia MENYESAL sbb xbuat ape2 utk Nia..Tp dia tak nak tunjuk yg dia menyesal..dia MMG EGO..Sy doakan akak tabah..jgn hiraukan email atau sms dr dia..nt dia kan lebih sakit hati kalau akak diam..jgn layan org mcm ni..Skrg ni pikir psl Darwisy jer..Dia dh xde kene mengena dgn akak lg..

SHEHAN ISMAIL said...

[tarik nafas.. hembus]

tenangkan diri dulu akak..

jgn dihirau org mcm nih.akak dh bls semua email atas dasar hormat. tp dia bls begini.so, lps nih, akak boleh lupakan jer smua email atau sms dia ke apa.

klu akak rs terancam, akak boleh buat report polis. it's better. bgtau smua saudara mara psl ugutan dia nih.

tp, akak jgn pk dh lps tu. lupakan jer. akak kna igt yg nia perlu damai di sana. dia msti sdih klu tgk akak sedih. siankan dia kak. siankan diri akak jgk.

saya sntiasa doakan moga akak sntiasa tabah, tenang & moga rezeki akak mncurah slps ini. igtlah.. dsebalik semua ini, ada hikmahnya..

arLene said...

salam lyn,

sabar yer. setuju dengan zefa, jantan tuh menyesal sebenarnya. tu yang gila meroyan camtuh. orang macam tuh tak payah layan tapi perlu berhati2. skarang banyak jenayah benci. bukan nak takut2kan cuma mintak lyn, darwisyh dan keluarga bersedia dengan membuat laporan polis. arwah nia sudah tentu bahagia di sana. anak yang tiada dosa. cuma kita yang masih hidup nih perlu teruskan kehidupan. semoga selepas nih lyn akan dapat pengganti yang jauuuhh lebih baik. amiin.

arrerra said...

salam sis, wllwpun saya tk kenal sis tpi saya dpt rasakan betapa kuatnya dugaan yg dtg ..apa pun sya tabik pada sis kerana tabah mghadapinya..buat adik nia yg pasti dia akan bahagia disyurga nanti ..dn pasti akan membantu ibu yg melahirkannya untuk memasuki syurga insyallah....dan buat lelaki yg menghntar sms itu sbenarnya dia sndiri bermain dgn jiwa dan perasaan dia..dia sndiri rasa bersalah tpi kerana ego maka menolak segala kesalahn kepada orang lain...sabarlah ye kerana sesungguhnya allah itu sentiasa adil dgn umat nya.....

semoga sis akan trus tabah dan mendapat penganti yg lebih baik dan mulia dari lelaki yg menghntar sms itu....aminnnnn

arrerra said...

salam sis...semoga sis terus tabah dan kuat dlm menghadapi segala duggan yg datang....

Anonymous said...

eh lelaki(lelaki ke?) apakah yg bagi email memaki hamun cenggitu?

Sudahla lepaskan segala tanggungjawab pastu sukati dia je nak kata orang macam tu...

Nasihat saya.. usah dilayan... dan biarkan je laa dia nk kata apa pon... report polis pon kena buat gak tu... sebaik-baiknya...

ieda said...

salam..
elok juga arwah tak kenal lelaki ini..memang tak layak untuk menjadi seorang bapa.bahasanya saja sudah tidak melambangkan peribadi seorang ayah yg baik.
roslina...
jaga diri baik2..tak usah lg menjawab/melayan e mel @ sms dr org mcm ni.dekatkan diri dgn Allah...sentiasa minta pertolongan & perlindunganNya...insyaAllah.
take care.

mcshacomel said...

Assalamualaikum................

First takziah diucapkan, byk2 baca quran sebenarnya tak elok kita dok pung pang2 cam ni, arwah baru meninggal so akak nasihat jgn ambil tahu langsung pasal laki tu anggaplah dia tak pernah wujud dalam hidup leen, cuma doakanlah utknya semoga dia berubah menjadi seorang yang soleh...Allah SWT akan selalu disamping kita, selalu lah dekat kan diri denganNya pasti kita akan merasa tenang. Harap lepas ni tak payah lah leen reply apa2 message lagi dari nya. Maaf lah kalau ada yang akak tulis ni mengguris perasaan leen tapi akak rasa inilah yang terbaik buat leen..Ketahuilah Allah SWT selalu menguji umatnya yang sabar. Leen kena bersyukur kerana Leen adalah salah seorang yang dipilih olehNya. Wallahualam.....

R LEeN said...

org bila x sekolah mmg mcm ni lah jdnya...sekolah x tinggi,cakap pun x guna otak berfikir...sbb otak dy cuma utk berbual ksong dgn kwn2 yg sama spesies dgn dy..kesian tgk laki mcm ni...xpelah,biar lah org mcm ni,nk xada pun dy lantak p lah...mcm la ad org kisah klu dy dah xada?hahaha so funny la mustaffa johari!

Suzie said...

ishhh kalo la org lelaki ni tau mcm mana sakitnya isteri/ibu dia nak lahirkan anak sure tak tergamak ckp kat alyn yg lahirkan anak dia...hampeh tol dia!!

yup jgn lyn n jgn jumpa sbb sy takut skrg ni kan byk kes simbah asid...dah kalo bhs dia mcm tu tak mustahil dia sanggup buat apa saja utk puaskan ati busuk dia tu.nauzubillah!!!

Birufirus.blogspot.com said...

kak..elok kak report polis.sebab tu da kira ugutan,
tapi tak mustahil jugak..sebab dia tkut dengan bayang2 dia sendiri.tu yang dia ugut akak.dah tau anak dah takde..datangla ziarah..apa salahnya tahu dr org lain pon.biadab sungguh jantan tu.selama ni igt kat dalam drama je ada perangai jantan macam tu..ish..bodoh betul jantan tu sekali dengan pompuan tu bodoh.kak jgn layan org sewel cam tu.

aQueen said...

apa citer pun report je dulu!!.. serangan psikologi ni.!! sy cuma terpikir 1 je.. "mana pegi timbangrasa dia terhadap leen yg baru je kehilangan anak dlm beberapa harii?" mana ek perasaan tu???ish... nauzubillah..

Anonymous said...

subhanallah...org mcm ni pn ade akak...sy ni nampk je dia meluat ye akak...mane pegi rase bersalah n ksedihan bila dia tau pemergian anak dia tu...sabarlah kak...ad hikmah di sebaliknya...dia xlayak utk jd seorg ayah yg baik..dn dia belum terima balasan dari Allah...

nurcahayahati said...

Salam sayang

Tabahkan hati yang. Usah dilayan lelaki tu lagi. Mungkin dia cemburu dan iri hati dengan awak

Sesunguhnya Allah lebih mengetahui. Tawakallah dan berdoa semoga diberikan ketabahan dalam menghadapi segala kemungkinan.

Semoga awak dilindungi Allah.

Percayalah...kita tak rugi kehilangan lelaki aka jantan seperti ini.

Saya tau awak kuat dan tabah.

Anonymous said...

Kalau lah org sama tempat keja dia tau pasal di nih..huh..kan bagus..rasa nak heboh je kat org tempat keja dia ikutkan rasa hati. sakit hati dgn perangai laki dayus.

Ummu Fatimah said...

astaghfirullah.. akk x kenal alyn & suami secara peribadi. tapi pada akk lelaki spt ini tak layak untuk menjadi suami apatah lg utk menjadi bapa. dia tak layak menjadi bapa pada anak2 alyn. tak perlu tunjukkan keaiban org lain semoga Allah tutup keaiban kamu. doakan hidayah utk dia moga berubah hati dia. selebihnya Allah yg uruskan. moga Alyn tabah ye. InsyaAllah.

MARIA LIZA said...

wujud lagi lelaki camni...bila baca balik terpk gak sape yg dayus sebenarnya..kalau pompuan mana ada dayus2nya...

Anonymous said...

DAYUS sungguh jantan ni, semoga mendapat hidayah Allah sebelum terlambat:)....sungguh dayus,jauh tersasar hatinya dari landasan Allah..BUAT MALU KAUM LELAKI JE.

MamaEma said...

jahatnya mulut lelaki itu...bnyklah bersabar yea na...

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon