Followers

Wednesday, March 16, 2011

wajah2 puteri kesayangan ku.....

Anak kesayangan ku.........
semoga kami sama2 tabah menghadapi semuanya....

Nia tetap berikan senyuman untuk tatapan semua....

sejurus selepas injection chemo ASPA,
sbnrnye dy tgh menangis.....
tapi bila aku nk ambik gbr dy....
dy terus bg senyuman nye....

cute kan dy??



Monday, March 14, 2011

Gbr Nia......T_T

Ni lah gbr terbaru Nia.........



Rambut Nia dah mula gugur..........

Salam to all bloggers and my frenz....

sbnrnye aku tgh bengang yang amat sgt skrg ni,......

Tadi Peg JKM ada dtg....dy buat interview lah kat aku ttg permohonan aku utk mendapatkan bantuan Ibu Tunggal......sekali lah dgn Dania sakit kan....
Dy kata aku mcm tak layak sbb nye Bantuan tu hanya utk mana2 pemohon yang pendapatan nye RM720 Sebulan utk SEISI RUMAH!!!!
Nonsense betul........ada lagi ke???
aku sah2 menumpang duduk dgn mak ayah aku........gaji aku berapa jek sebulan....
g kat pjbt UMNO pun xboleh nk tolong apa.....huh!!
ye r,ni bukan time pilihanraya kan......cuba la waktu ni time pilihanraya.....
berebut2 nk tolong.....

Buat masa ni, Nia masih dlm keadaan stabil...and aktif lagi....
cuma, rambut Nia dah mula gugur.......menitik airmata aku bile tengok dia.....
dgn kuasa Tuhan, dy nk pakai topi, kalau kami pakaikan......
kalau turun jek dr kereta...dy akan mintak aku face mask nk pakai.......subhanallah....

"Nia syg, knp Nia x ada rambut nak?"
"Nia sakit...." Nia menjawab.....
"Sakit kat mana syg?"
"Ni sakit" (sambil tangan nye menunjukkan CVL yang terpasang kat dada nye.....

T_T




Nia tetap aktif......tapi, kami yang sedih tengok dy...
kami xtau apa yang dy rasa...

dy sendiri akan mintak face mask bila nk keluar dr kereta...

Rambut dy dah mula gugur....

padamula nye, dy xnk jugak pakai topi....

Ibu tetap syg Nia......
Ibu akan sentiasa berada di sisi Nia, syg.......




Thursday, March 3, 2011

Puteri ku Sah diagnose Leukimia....



Rambut Nia dah mula gugur sikit........
inilah dugaan yang aku takut sangat nak hadapi......
Ya Allah, kuatkan lah semangatku.....
kuatkan lah semangat Nia......
Roslinda Hani Ramli, Rafirul Hanif Ramli doakan Nia......Nia mesti Kuat Semangat!!
Ibu kene Tabah!!
16 minutes ago · · ·
  • Dean Azhar likes this.
    • Huzaini Suman sabar mengahadapi dugaan dr DIA....
      15 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli ni lah yang ummi paling takut nak tengok..
      1st masuk wad tu pun dah takut tengok kawan kawan dia macam tu...
      nia,nia janganlah gugur rambut dulu...
      ummi nak jumpa nia yang sama ummi jumpa dulu...huhu
      15 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli saat ni lah aku pun takut........
      13 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli alah,siannye nia......:(
      12 minutes ago ·
    • Rafirul Hanif Ramli kena terima kenyataan..rambut boleh tumbuh...nyawa nia lg penting...ni semua utk kebaikan dania jgk..sabar...
      12 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli Nia.....kite nk potong rambut dy pun susah....
      skrg dy nak ikat rambut....dulu langsung xnk....
      dy mcm tau jek....
      11 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli dy sihat x hari ni
      11 minutes ago ·
    • Rafirul Hanif Ramli jgn risau kak lin..nnt rambut nia leh tumbuh lg...asalkan nia sihat dan nakal mcm biase...
      10 minutes ago ·
    • Roslina Hanim Ramli Nia sht......dy dtg kilang td ikut mak....
      htr buku dy....
      esokpg2 kul 5 lebih aku dah bertolak g jb....
      9 minutes ago ·
    • Roslinda Hani Ramli rindu dia...:(
      3 minutes ago ·


Salam.....Kawan2....

Pu3 ku yang tersayang.....telah disahkan menghidapi Leukimia.....

7 Feb 2011 : Result darah dari Elizabeth telah keluar dan Doktor suruh segera rujuk HPSF

: Nia admit HPSF bersama Ibu

8 Feb 2011 : 3ptg Pakar slow talk dgn Ibu yang Nia perlu dibawa ke HSI sbb darah Nia telah nampakkan symptom2 Leukimia...

9 Feb 2011 : 6.30pg Ibu n Nia naik Ambulans ke HSI

: 11.30pg Nia masuk Bilik Rawatan utk amek sampel Bone Marrow

12 Feb 2011 : Ibu, Ude, Angah dgr penerangan dari Pakar Dr. Hadibiah tentang sah Leukimia

17 Feb 2011 : Nia jalani 1st kemo (IT) masuk terus ke tulang belakang. utk elakkn virus cancer serang terus ke otak.

18 Feb 2011 : 3.25ptg Nia masuk OT utk Insert CVL

: 4.25 Nia keluar OT, ibu ada teman Nia masa tu.....Mak dgn Wan pun dah ada....

19 Feb 2011 : 1st chemo utk Nia selama 6 jam...

21 Feb 2011 : Nia dah boleh discharge

22 Feb 2011 : 1st injection ASPA....

25 Feb 2011 : 2nd round chemo 6 jam....ibu bertolak dgn mak ke JB kul 6.15am.. sampai Muar balik lebih kurang jam 9.45mlm... penat ibu...hanya utk Nia sayang.....

1 Mac 2011 : 3rd ASPA kat HPSF sangat2 mengecewakan.....

Kawan2.......

tolonglah doakan pu3 saya......sungguhnya saya amat menyayangi Nia.....

Hati ibu mana yang tahan kalau anak nye sakit dan meminta tolong bila dicucuk jarum...

sesungguhnya kuatkanlah Semangat aku utk hadapi segala dugaan Mu ini Ya Allah...








Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon