Followers

Monday, May 16, 2011

Ulcer buat dy xnk makan n minum

teruk kan lips Nia....
tu bukan lipstick tau......tu darah..
kene paksa minum susu....sakit kata dy...

mmg cuaca panas skrg,
tapi, ni adalah side effect kemo kali ni..
sian nya anak ibu....

Nia terlalu kecil utk terima ni semua.....



Suka duka ibu bersama anak2 ibu...





Dah besar Darwisy....
makin besar, makin kuat dy melawan...
hari ni, ibu rotan darwisy dengan hanger 2x...
sian darwisy....xtahan..kesabaran aku ada batasannya,
memula tu aku boleh sabar...tapi, bila terus2an dy melawan.....

sorry darwisy....ibu bukan suka nk pukul abang...
abang jangan la melawan ibu.....
abang kan contoh utk Nia...

abang x ingat ke masa ibu nk besarkan abang dulu?
sehari, ibu akan peruntukkan RM1 untuk kita makan malam...
ibu akan beli nasi goreng kat cafe Kilang Mitsumi...RM 1 harga nye..
ibu akan suap darwisy makan....sampai setengah...
lagi setengah, ibu akan letak kat dapur.....
knp ibu x makan?
sbb ibu tau, yang ayah darwisy nk makan....
walau gaduh n x bertegur sapa masa tu....
tapi, ibu tetap pikir kan dy....
nth knp la ibu masa tu....

hai ntah la.........
dari dulu, sampai skrg.....ibu x pnh lepas dr dugaan....
kenapa ye?

n skrg, Nia pulak....
kesian Nia.....dy kecik lagi utk terima ni semua....
knp bukan ibu yang sakit?
xsampai hati tengok Nia mcm tu....

hari ni, nia xnk makan n minum....
bibir pecah n berdarah...
ulcer lagi....kesian nye ibu tengok nia....
mungkin kemo kali ni lagi kuat dari protokol yang pertama dulu...

nia kene kuat!!
kalau nia down......nanti ibu lagi down syg...


bibir dy merekah n berdarah..

kalau nia happy, ibu lagi happy nak.....



Sunday, May 15, 2011

aku takuttttttt

‎9 May 2011
Adik Nurul Izzah meninggal dunia di ICU HSI...
Dy menghidap Kanser mata, n doktor dah sah kn bersih dr sel kanser...
tetibe awl buln 5 ari tu, dy muntah2 n terus dibawa ke HSI...
masih teringat dy aktif berlari2....sgt aktif! sgt2 xsangka....
Alfatihah...

12 Feb 2011,
dua family yg di diagnose Leukimia,Nia n J(budak India)
Nia terus terima rawatan tp, J xnk..dy nk bwk ank dy g rawatan kat India.

10 May 2011,
Nia masuk wad utk rawatan kemo....n budak India tumasuk ICU

15 May 2011,
aku dapat sms, J dah meninggal pada 14 May 2011.
sedih n bertambah takut nye aku.........







Thursday, May 12, 2011

Dania warded lagi....




Nia's warded again 10 May 2011. Ikut pada jadual kemo dy....start Protokol M.
Sama2 kite doakan Nia, yang dulu sihat....berlari2...rambut cantik....n skrg.......


suka duka Nia.....Ibu tetap bersama Nia....

Nia masuk2 terus kene IT(kemo yang masuk terus ke tulang belakang-utk sekat virus cancer ke otak). Nia akan dibius....dan akan sedar dalam 2 keadaan, samada dy mengamuk terjerit2 atau tdo sampai 4-5 jam...n bangun dalam keadaan normal seperti bangun tdo....

PEACE!!!
Nia mcm ni lah......xbebas nk mandi manda macam dulu...

kemasukan Nia ke wad kali ni......banyak berita yang tak menyenangkan....
kawan Nia, adik Nurul Izzah (kanser mata) telah kembali ke rahmatullah pada 9 May 2011.
Alfatihah.....
masih teringat2 lagi, adik Nurul Izzah berlari2 ke bilik rawatan nk bukak tube kat kemo port..
dan ada lagi dua org yang meninggal....
amat menyedihkan....

aku jadik takut sgt2...selamat kanlah anakku....

ada org berckp kat aku....
"ko banyakkn doa kat Tuhan, selamatkan Nia, aku tengok ko mcm relax jek"

apa kes.....tau ke apa yang aku buat,
tau ke apa yang aku usaha n doakan utk ank aku?
tolong lah bagi aku semangat....bukan menjatuhkan aku....

ayat ni dah jatuhkan semangat aku.....
bila aku x puasa, xsolat sunat....
bukan bermakna aku x berusaha!!!

choi!!



Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon