Followers

Thursday, December 27, 2012

RUMPAI LAUT & KELEBIHANNYA



 Banyak KEBAIKAN RUMPAI LAUT ni....
sebab ia mmg Pure Collagen dari laut...
x ada campuran bahan kimia.....harga pun sgt2 berpatutan.
dan bile uolls beli, xde sikit pun yang dibuang...sebab semuanya ada khasiat!!

contoh seperti yg selalu sy amalkan,
100g Rumpai laut, sy suka jadikan minuman harian...
100g tu, saya cuci bersih2 2-3 kali basuhan....
*(air cucian tu, jgn dibuang)
ambil rumpai2 laut tu, dimasak dengan air....
100g boleh dimasak dgn 1 jag air atau 6-8 gelas air
(masak dlm 30-45 minit dgn api kecik)
bile dh masak n dah didih, tapiskan. (serdak2 tu jgn buang jugak)
** ambil sedikit yang dh dimasak tadi dlm 1 cwn, campurkan dgn air cucian yg kite simpan tadi...
ha.....air tu, uolls boleh buat rendam kaki.....nyaman, segar sangat. amalkan, tumit2 yg merekah boleh hilang nnti...
*** serdak2 yg x dibuang tadi, uolls boleh jadikan masker. boleh la pakai nanti, utk dpt kulit yg licin dn bersih.
yg dh masak tadi, uolls boleh simpan dalam peti ais. ia boleh tahan sampai sebulan....
cara nak minum, senang jek....ambil 3-4 sudu air rumpai laut tu, campurkan dgn air sejuk, sirap ke, cocktail ke, biji selasih ke....minum!!!
senang kan????
so apa lagi????? try lah!!!!

SMS sy k, nanti sy akan share banyak lagi..........


Nikmati & Hargai KELEBIHANNYA…..
PURE MARINE COLLAGEN, RUMPAI LAUT…
Kami menawarkan harga yg terbaik utk anda!!!
Berminat? SMS sy FB Alyn Ramli 017-2183901 atau FB Abang Saiful 013-3296193

























Monday, December 24, 2012

RUMPAI LAUT PURE MARINE COLLAGEN





===============
Kelebihan Rumpai Laut
===============

* Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON
* Anti-bakteria, membuang TOKSIN
* Menghilangkan SEMBELIT
* Mengurangkan TEKANAN DARAH TINGGI
* MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN & MENEGANGKAN kulit. (anti penuaan)
* Meransang penghasilan SEL-SEL BARU kulit dan menyembuhkan LUKA
* MENGUATKAN SISTEM ABDOMEN dan memelihara KELENJAR TIROID
* Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN & TEMPAT HITAM, 

   SELULIT dan JERAWAT
* Membantu meningkatkan METABOLISME
* Memejalkkan PAYUDARA, OTOT dan PUNGGUNG
* Menurunkan tahap KOLESTROL dalam tubuh
* Melembutkan TUMIT KAKI merekah
* Menguatkan TULANG SENDI, menjauhi ARTRITIS dan OSTEOPOROSIS
* Meningkatkan PEREDARAN DARAH, mengurangi sakit BAHU dan BELAKANG
* Mencegah KANSER/TUMOR
* Meningkatkan fungsi PENGHADAMAN/PENCERNAAN dan MERAWAT GASTRIK
* Mencegah ANEMIA
* Memberi Kekenyangan/DIET
* Meningkatkan SEL RAWAN, LIGAMEN dan OTOT
* Memberi TENAGA

=======================
Siapa yang boleh makan kolagen ini
=======================

* Wanita dan lelaki
* Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas shj).
* Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana     

   kandungan iron adalah tinggi.
* Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
* Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan 


BERMINAT?
Contact sy di :
FB Ayn Ramli ~ 017-2183901
 




Saturday, September 15, 2012

ALMOND SNACKS



ALMOND SNACKS
300 gram

Segala Tempahan :

FB - Alyn Ramli
(017-218 3901)





Monday, August 27, 2012

REMPAH MEE BANDUNG MUAR


1 pek (300gram) = RM6.50
(utk 4-5 org makan)
utk Pos, minimum 3 pek.
PM atau sms sy terus, TQ

100% dari Udang Kering







Saturday, August 11, 2012

22 ramadhan, setahun telah berlalu...


22 Ramadhan dtg lagi...... maka genaplah setahun pemergian puteriku..... setahun dah berlalu, tapi pada aku, semuanya mcm baru semalam....setiap hari rutin harianku mesti akan ke Taman Syurga nya.... Ya Allah, betapa kuat nya aku menyayanginya...kuat lagi Kau menyayanginya sehingga Kau ambil dy dr jagaanku ya Allah...

Aku pasrah....aku redha dgn dugaanMu ini. walau segunung kasih syg yg kuberi, tidak akan dapat menyelamatkan dy dari penyakitnya....mungkin itulah dugaan yg perlu aku terima...

 22 ramadhan 1432 ~ 22 Ogos 2011

10 pg (lebih kurang)
kami sekeluarga sedang bermain dengan perasaan bila tekanan darah Nia turun naik, dan kandungan oksigen nya semakin menurun.... Doktor Pakar berkali2 mengingatkan aku supaya cepat menghubungi semua keluarga yg terdekat...... tapi aku xnk...aku xnk terima doktor ckp...aku yakin Nia akan pulih. Nia kuat!! Kuat mcm ibu!! aku suruh doktor buat sebaik mungkin....

12 tgh hari,
doktor pakar sekali lagi menerangkan kondisi Nia yg semakin tenat....aku menyuruh mak telepon Uda & Angah supaya cepat balik!!!! (Angah masa tu tgh bc Yassin & Mubin) aku suh balik skarang jgn berlengah!! 1 tgh hari Ibu xsenang duduk...(ibu baru period masa tu)... ibu masuk bilik sembahyang wad 17 HPSF, ibu mandi wajib. ibu bergegas solat zuhur dan baca yasin setenang mungkin......ibu berdoa, "jika ini yg Kau tentukan untukku ya Allah, aku redha....aku redha jika Kau mengambilnya dari ku. aku tak sanggup lagi melihat penderitaannya ya Allah. Kau temukanlah aku sekali utk aku melihat matanya merenungku, bibirnya memanggilku ibu....Allah...amin yarabbal alamin" usai berdoa, aku cpat2 keluar utk melihat Nia....

ibu menghendap bilik Nia yg dipenuhi Doktor n pakar...
ibu terduduk!!!!!!
 Allahuakbar!!

2.30
ptg pakar dtg lagi pd ibu....dy bgtau Nia tenat, td jantung Nia dah stop..tapi dpt diselamatkan... ibu merayu pd doktor, ibu nk Nia pergi dlam dakapan ibu...

3 ptg,
Doktor panggil kami masuk.....Sayang, ibu dtg nak..... aku minta doktor bagi aku memangku Nia...tp, dgn keadaannya yg begitu, aku hanya dibenarkan utk baring disisi Nia... Ibu baring sebelah Nia...ibu peluk Nia, ibu cium Nia.....lama2
 "Adik, ibu syg adik dunia akhirat syg...ibu redha kalau adik dh xtahan menanggung semua ni....ibu halalkan makan minum adik, ibu halalkan susu ibu yg adik minum...ibu syg Nia...." selepas aku ucapkan semua tu....Nia pergi dgn tenang..... Mak, Wan, Ummi n abang pun ada masa tu......

3.19 ptg
ibu lah yg uruskan semuanya....ibu lah yg daftarkan ke rumah mayat...dlm hati ibu, "aku xsangka yg aku akn daftarkan anak aku sendiri di rumah mayat...sepatutnya mereka yg daftarkan aku........." :'( anggota HPSF bwk Nia, mak n wan pun ada....xlama lepas tu, uda sampai dgn ummi hanun n ayya....

 Wan dah uruskan pd org yg berkenaan..... semua mereka uruskan. ibu pangku Nia...sampai umah, ramai dh dtg, mereka nk amek Nia dr ibu, ibu xnk! ibu nk dokong Nia bwk masuk umah...ibu baringkan Nia atas bantal...
 mak n ummi mandikan Nia, n ibu hanya dapat jirus kan air je....
 cantiknya puteri ibu masa dikafankan..... dan ibu pakaikan celak utk ank ibu sendiri.....cantik sangat2. tenang je anak ibu...

 6.30 ptg,
kami bawak Nia dgn CRV, ibu pangku Nia.... sampai kubur, ibu xdpt bwk Nia turun, sbb dah berat...uda yg angkat...

7 ptg,
 selesai semuanya......Nia dh berpisah dgn ibu selamanya.....

semua nya masih dalam ingatan ibu, x ada yg tertinggal walau pun sesaat.....seperti diputar semuala apa yg berlaku.....

Alfatihah






Thursday, April 5, 2012

Singgah ke Stall Burger sy...






Bloggers yang ada kat Muar... sila2 lah dtg ke stall sy...
untuk menghilangkan rasa sunyi, memenuhkan masa agar tidak terlalu memikirkan masalah yang ada....alhamdulillah, dah lebih sebulan sy menjalankan perniagaan ini....share dgn adik....

kalau ada Nia, mesti seronok kan?




BEROPERASI :
ISNIN - JUMAAT ~ 7ptg-12.30mlm
SABTU ~ 6ptg-1pg
AHAD ~ OFF

ISTIMEWA DARI KAMI :

Ayam/Daging :
- Regular RM2.30
- Special RM3.00
- Cheese RM3.30
- Double RM3.80
- Double Special RM4.30
- Double Cheese RM4.80
- Double Special Cheese RM5.30

OBLONG Ayam/Daging
- Regular RM4.50
- Special RM5.00
- Cheese RM5.50
- Special Cheese RM6.00

KAMI ADA MENYEDIAKAN PERKHIDMATAN :

DELIVERY
~ SMS atau TELEFON 017-2183901 untuk membuat PESANAN/ORDER
~ Pesanan mestilah melebihi drpada 6 Burger untuk satu penghantaran.
~ Kawasan yang boleh menerima perkhidmatan ini adalah 3km dr kawasan
perniagaan kami.
~ Cas Perkhidmatan akan dikenakan sebanyak RM0.50 setiap penghantaran.
~ Kawasan PESTA TIDAK Dikenakan Cas Perkhidmatan.

DRIVE THRU
~ SMS atau TELEFON 017-2183901 untuk membuat PESANAN/ORDER
~ Sediakan wang secukupnya (untuk mengelakkan menunggu lama)
~ Parking di hadapan Stall Burger kami dan ambil makanan.
~ MUDAH kan??? xperlu risau nk cari parking.
~ TAK PERLU turun untuk membuat pesanan atau mengambil makanan..
~ KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI......

Kami juga ada :

* Perencah Mee Bandung Muar ASLI.....
* Menerima tempahan masakan Nasi Beriyani untuk Majlis-majlis kecik spt Tunang dsb.

HUBUNGI KAMI :
017-2183901 (Alyn)
019-7560357 (Pn. Rosiyah)















Saturday, February 4, 2012

5 Feb 2011, masih dlm lipatan memori ibu....


Ni pun gbr 5 Feb 2011,
Nia lemah, tapi tetap aktif.....Nia, ibu rindu adik....


Blog ini adalah blog "Kau & Aku"
semua berkaitan dgn cerita ttg dia....cerita2 itulah yg membuat aku bangga mempunyai puteri sepertinya. yg membuat aku tergerak utk menulis semua tentang dia. xsangka Dia hanya pinjamkan aku sekejap shj.....Allahuakbar!

5 Feb 2011,
hari ni, Kami sekeluarga bawa Nia ke Elizabeth Medical Center. nak buat check up kat Nia. knp Nia demam berpanjangan....tp, Nia masih aktif, walaupun muka dn tngn dy dah pucat...dy masih lagi "upat upat upat" sambil lompat2 dy yg comel tu.

6 Feb 2011,
ibu g keje mcm biasa. tp, tgh hari tu ibu dpt panggilan dr Elizabeth suruh segera dtg amek report check up dgn kadar segera!!
xsempat sampai Elizabeth, aku, mak n Nia dlm kete...dokter dah kol, bgtau ttg report drh Nia tu...hancur luluh hati ibu n mak...hanya Tuhan je yg tahu....
Bulan January dan February ni lah adalah bulan yg amat berat utk ibu tempuhi syg...semua nye bermula pd bulan February tahun 2011....

Nia, Ibu sgt2 rindu kan adik...
Niat hati berkobar2 nk menulis blog mlm ni...tapi, bila dah luahkan, ibu xboleh syg. airmata ibu bercucuran. ibu rindu. ibu rindu. rindu sgt2...


Gbr ni ibu amek masa Nia tdo 5 Feb 2011
Pucat muka ank ibu....siannya dy.



Thursday, January 19, 2012

Selamat Hari Ulangtahun utk Nia......Al-Fatihah

Allahuakbar......

Setahun yg lepas 20 Jan 2011, ibu gembira sgt2 sebab ank ibu dh genap umur dua tahun....dgn rambut nya yg panjang lurus, muka yg comel.....itu lah ank ibu Dania Emelda Aqasha....

tp, utk tahun ini.......20 Jan 2012...Nia dah x ada, ibu xdapat belikan kek. tapi ibu cuma dpt kirimkan Yassin n Al-Fatihah utk ank ibu ni....Ibu, mak tempah makanan and ummi buat cupcake utk dihantar masjid utk majlis tahlil Nia....semoga Nia gembira di sana ye syg....





gbr ni, diambil pd 26 Jan 2011, Masa ni, Nia dah mula demam....nurse kat Klinik Desa Spg Jeram tu ckp....suh bwk g hospital kalau demam Nia xbaik2......tengoklah Nia tu, masih lagi ceria walaupun demam....ibu mmg ingat lagi masa ni, ibu bwk Nia naik kete wan...kite g berdua jek kan syg?



ni plak 11 Jan 2011, Nia kan mmg suka tolong mak n wan kat kebun kan??? ni ibu bwk Nia g kebun tengok mak n wan....bukan main suke Nia nk tolong.....Nia.....


5 Feb 2011, ibu n mak bwk Nia g Elizabeth sbb dah lama sgt Nia demam...ibu mmg xnk pikir yg buruk2 tentang Nia sakit...ibu pikir ank ibu mmg sentiasa sihat. tapi pikiran ibu semua salah.....



ni ibu g makan, bwk anak2 ibu yg comel.......baju ni lah baju Nia pakai utk masuk hospital....dy ckp "opat opat opat" ibu tulis ni dah berjurai2 airmata, tp diselang selikan senyuman dan gelak bile teringat keletah Nia....sangat lucu anak ibu....

Nia, ibu xlarat nk berendam air mata lagi syg......

Nia bergembiralah dgn kwn2 Nia kat sana ye....Nia doakan jugak ibu masuk syurga dgn Nia,Nia jgn lupa jemput ibu nanti......



inilah Taman Syurga Nia........yg ibu jaga setiap hari x pernah jemu.....
Ibu syg Nia selamanya.....sehingga akhir hayat ibu....itu lah harapan ibu....
segarnya bunga2 tu menandakan kasih sayang ibu pd Nia xpernah padam dan putus....









Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon