Followers

Thursday, January 19, 2012

Selamat Hari Ulangtahun utk Nia......Al-Fatihah

Allahuakbar......

Setahun yg lepas 20 Jan 2011, ibu gembira sgt2 sebab ank ibu dh genap umur dua tahun....dgn rambut nya yg panjang lurus, muka yg comel.....itu lah ank ibu Dania Emelda Aqasha....

tp, utk tahun ini.......20 Jan 2012...Nia dah x ada, ibu xdapat belikan kek. tapi ibu cuma dpt kirimkan Yassin n Al-Fatihah utk ank ibu ni....Ibu, mak tempah makanan and ummi buat cupcake utk dihantar masjid utk majlis tahlil Nia....semoga Nia gembira di sana ye syg....





gbr ni, diambil pd 26 Jan 2011, Masa ni, Nia dah mula demam....nurse kat Klinik Desa Spg Jeram tu ckp....suh bwk g hospital kalau demam Nia xbaik2......tengoklah Nia tu, masih lagi ceria walaupun demam....ibu mmg ingat lagi masa ni, ibu bwk Nia naik kete wan...kite g berdua jek kan syg?



ni plak 11 Jan 2011, Nia kan mmg suka tolong mak n wan kat kebun kan??? ni ibu bwk Nia g kebun tengok mak n wan....bukan main suke Nia nk tolong.....Nia.....


5 Feb 2011, ibu n mak bwk Nia g Elizabeth sbb dah lama sgt Nia demam...ibu mmg xnk pikir yg buruk2 tentang Nia sakit...ibu pikir ank ibu mmg sentiasa sihat. tapi pikiran ibu semua salah.....



ni ibu g makan, bwk anak2 ibu yg comel.......baju ni lah baju Nia pakai utk masuk hospital....dy ckp "opat opat opat" ibu tulis ni dah berjurai2 airmata, tp diselang selikan senyuman dan gelak bile teringat keletah Nia....sangat lucu anak ibu....

Nia, ibu xlarat nk berendam air mata lagi syg......

Nia bergembiralah dgn kwn2 Nia kat sana ye....Nia doakan jugak ibu masuk syurga dgn Nia,Nia jgn lupa jemput ibu nanti......



inilah Taman Syurga Nia........yg ibu jaga setiap hari x pernah jemu.....
Ibu syg Nia selamanya.....sehingga akhir hayat ibu....itu lah harapan ibu....
segarnya bunga2 tu menandakan kasih sayang ibu pd Nia xpernah padam dan putus....









16 comments:

Makbed said...

Al-fatihah untuk Nia.

Awak macam mana skarang? Semoga baik-baik saja.

Sy nak minta tolong. Rakan blogger kita sedang mengharungi ujian yang hampir sama dengan awak. Anaknya disahkan menghidap tumor di kepala, dan peratus untuk survive agak tipis. Beliau juga skang ni sedang hamil 6 bulan.

Besok merupakan hari pembedahan yang penting buat anaknya tu.

Mohon jika awak ada kelapangan, ziarahlah blog ni http://aurajarinora.blogspot.com untuk lebih detail.

Awak lebih memahami situasi macam ni. Mungkin dengan nasihat dan sokongan awak, si ibu lebih kuat dan tidak keseorangan.

Salam sayang...

amaniammar said...

salam sis..

HEBAT itulah kata-kata yg layak buat sis yg boleh dikatakan oleh sy..
sis ibu yg TABAH dlm hadapi dugaan itu..
sekiranya sis ziarah nia.sampaikan salam kasih sy buat dia ye..
cantik dan mekar buangaan di syurga nia...

selamat ulang tahun nia...

mama irfan said...

moga arwah dicucuri rahmat...amin

MamaRayyan said...

al fatihah buat adik nia...moga rohnya tenang di sana.amin. kuatkan semangat ye kak..

syawalsimpsons said...

itu adalah yang terbaik buat lynn n nia...nia paham yg ibu dier sememangnyer seorang yang kuat seperti diri dier...

Krsty Pinky said...

al-fatihah..
saya yg turut mbca ni terasa sebaknya..
moga Nia tenang di sana..

ADEEYA said...

Al Fatihah untuk Nia. Semoga dia tenang di sana. Stay strong kak.

StrewberiManis =) said...

Salam Kak..
saya terjumpa link blog akak masa blogwalking
terus baca entry2 pasal arwah
dan terbaca juga pasal kisah hidup akak

Allahuakbar!
sungguh tabah akak melaluinya
hampir menitis air mata ini tatkala membaca entry2 akak :(

dari latest entry sampailah entry 1st akak saya baca!

saya doakan yang terbaik utk akak & family dan juga arwah. Al-Fatihah

Arwah Nia, tunggu Ibu ye sayang. Pimpin Ibu ke Syurga kelak



p/s : terharu saya dengar suara akak dalam video nak suapkan arwah bubur, tapi arwah nak naci (nasi). Suara akak penuh dengan keibuan. Sangat lembut! :)

FaRah Baharom said...

Al-Fatihah buat Nia..
Smoga dia tenang disana. AMIN

R LEeN said...

Makbed.....
insyaAllah akan sy cube sedaya upaya saya ye.......

R LEeN said...

terima kasih kpada semua....sy tau, dlm diam dy mmg ramai rakan2 yg menyokong sy dr belakang....alhamdulillah sy ok, cuma nye sy xboleh bile tibe tarikh2 yg penting mcm ni...ia mengingatkn sy pd Nia....

maisara my said...

al-fatihah...insyallah, arwah menunggu mamanya di alam sana.....

AeN@FiRiN said...

assalamu'alaikum kak...
akak, redhakanlh ape yg trjadi kak...peginye Nia dari hidup akak tu tande bkn Tuhan tak syg akak, tp Tuhan lebih sygkn Nia lebih dari akak sygkn Nia.. Tuhan dh jnjikn syurga yg hakiki buat Nia kak..
Brsyukurlh dgn khidupn akak skarang, ikhlasknlh hati utk terime sume ni..inysyaAllah, pasti akn trbalas 1 hari nt kak..sb kdg2 kite tak penah tau betape kuatnye kite sampai satu mase hanye kekuatan je yg kite ade..
sy tau akak kuat, akak boleh hadapi sume ni..brpeganglh pd Dia kak, jgn hilang pgharapan pd Dia kak, tetapkn iman akak, kuatkn hati akak, insyaAllah..ketenangn pasti akak temui...
senyum salu ye kakak ku syg, i luv u..:)

Nora Shahaira said...

masa soleh bersedia menunggu nak dioperate...tarikh yg sama terbaca entri ini..salah satu sumber kekuatan juga...kalau ada yang telah diuji..mengapa kita nak mengeluh...sesungguhnya Allah tahu yang terbaik..teringat masa baca entri nia dahulu...sedih...dan memang menutis air mata...hingga lah Allah beri saya rasai apa yg anda rasai..moga Allah rahmati anak kita walau dimana dia berada...

Teratak Zurai said...

sedihnya baca..kita pun ada anak kecik..sabar yek, dear..ahli syurga si comel ni..

Lynn said...

Sebab awak kuat lah..Allah beri ujian nie pada awak..kuatkan hati...semoga semangat awak pulih...Nia akan tunggu awak di sana..amin

Blog Widget by LinkWithin

Mungkin Mengubah Hidup Anda?

S.U.D.O.K.U GAME aku suke!

 

Blog Template by YummyLolly.com | Design Edited by MyBlogSaloon